Angreb betjente med økse: 26-årig mand dømt

En 26-årig mand, der i april sidste år gik til angreb med en økse på to betjente, blev onsdag ved Retten i Randers idømt en behandlingsdom uden længstetid på en psykiatrisk afdeling.

 

 

Den 12. april 2023 rykkede en patrulje ud til en adresse i Havndal efter en anmeldelse om, at en mand var i færd med at bryde en container op. Da betjentene kom frem til gerningsstedet, var manden gået, men ud fra signalementet fik de mistanke til den 26-årige mand, der bor i nærheden.

Patruljen kørte hen til mandens adresse, hvor de så ham stå uden for sit hus. Da han så politiet, hævede han øksen og løb hen imod patruljen, og derfor trak den ene betjent sin pistol og afgav et varselsskud.

Det fik den 26-årige til at lægge sig ned, hvorefter det, trods mandens modstand, lykkedes betjentene at lægge ham i håndjern og sigte ham for forsøg på vold mod polititjenestemænd.

I retten stod han dog ikke kun tiltalt for dét forhold. Anklageskriftet var fyldt med tiltalepunkter, der stort set alle handlede om trusler og forsøg på vold mod flere fængselsbetjente.

Vurderet sindssyg i gerningsøjeblikket

Den 26-årige forklarede i retten, at der havde været tale om en misforståelse ved episoden i Havndal, idét han havde været ved at fælde nogle træer og ikke havde haft til hensigt at angribe betjentene.

LÆS OGSÅ:  To unge tæsket med jernvåben og økse

Retten mente dog, at betjentenes udsagn var meget troværdige, hvilket var én af årsagerne til, at den 26-årige endte med at blive dømt. Retslægerådet vurderede, at manden var sindssyg i gerningsøjeblikket, og at han har store psykiske udfordringer, og derfor endte det altså ikke med en fængselsstraf.

”Det er jo i sagens natur ekstremt voldsomt at angribe betjente med en økse, og heldigvis fik de afværget situationen hurtigt. Når man ser på den episode sammenlagt med de mange trusler og voldsom adfærd over for fængselspersonalet, så er jeg tilfreds med, at retten idømte ham en foranstaltningsdom uden længstetid, ” siger specialanklager Jakob Beyer.

Den 26-årige modtog dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)