Anholdt for at rejse ulovligt ind i Danmark – dømt samme dag

En 47-årig rumænsk mand blev anholdt kort efter midnat på Padborg Banegård, da han var rejst ind i Danmark trods et indrejseforbud.

 

 

En 47-årig rumænsk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt fire måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud på seks år for at rejse ulovligt ind i Danmark.

 

Den 47-årige blev anholdt af en patrulje torsdag kort efter midnat på Padborg Banegård af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Anholdelsen fandt sted, efter at betjentene havde kontrolleret mandens identitet. Her stod det klart, at den 47-årige tidligere i år havde fået en fængselsdom samt udvisning med et indrejseforbud.

 

Den 47-årige erkendte forholdet og modtog dommen, der blev afsagt af retten senere samme dag.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)