Antisemitisk bølge i dansk kulturliv

En voldsom bølge af anti-israelske følelser skyller gennem dansk kulturliv på grund af Israels krig mod Hamas. Israelere og jøder bliver tillagt skyld og ansvar alene fordi de er israelere og jøder, skriver Nikolaj Bøgh i Berlingske.

”En efter en har store grupper af kunstnere samt organisationer og uddannelsesinstitutioner inden for kulturlivet meldt sig i et kor, der har krævet boykot af Israel og udelukkelse af israelske kunstnere og kulturpersonligheder fra diverse begivenheder.

Lige fra Melodi Grand Prix til senest CPH Stage, som med en meget tynd og tvivlsom undskyldning forsøgte at trække invitationen til en israelsk deltager tilbage og først hårdt pressede skiftede mening, da de blev imødegået af kraftige politiske protester.

Alle som en bliver israelere gjort kollektivt ansvarlige for Israels krigsførelse i Gaza. Der er kun et ord for det, og det er antisemitisme. Der gælder simpelthen andre kollektive standarder for Israel og israelere end for alle andre nationer, som man ellers kan finde på at forholde sig kritisk til”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)