Antisemitisk folkedomstol har allerede dømt Israel


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Den antisemitiske hetz mod Israel, der i danske medier både anklages for krigsforbrydelser og folkedrab, kører for fuld damp.

Selvbestaltede ”eksperter” jonglerer lystigt med komplicerede juridiske termer som ”folkedrab”, ”krigsforbrydelse” og ”proportionalitet”, som selv verdens største juridiske kapaciteter ofte er uenige om.

I Politiken erklærer en dansk professor sig enig med Norges regering, der som den første i Vesten har anklaget Israel for at begå krigsforbrydelser. Naturligvis før en international domstol har afgjort spørgsmålet. Men det er også overflødigt, for professoren (hvis navn ikke er tilgængeligt grundet Politikens betalingsmur) har allerede afsagt dommen.

Til Berlingske siger en Marc Schack, der forsker og underviser i folkeret ved Københavns Universitet: ”Ja, Israel begår krigsforbrydelser i Gaza”. Før en international domstol har afgjort spørgsmålet. Men det er også overflødigt, for Marc Schack har allerede afsagt dommen.

Og i dagens Berlingske skriver den stærkt venstreorienterede DR-journalist Adam Holm, at ”ja, Israels militær har med belejringen af Gaza og angreb på flygtningelejre gjort sig skyldig i krigsforbrydelser”. Naturligvis før en international domstol har afgjort spørgsmålet. Men det er også overflødigt, for Adam Holm har allerede afsagt dommen.

Ingen af de mange folkedomstolseksperter definerer begrebet ”krigsforbrydelse”, som ikke er det samme som en overtrædelse af krigens love. Der er en masse bestemmelser i krigens love om, hvad man må, og hvad man ikke må. Men det er kun de meget alvorlige overtrædelser, der defineres som krigsforbrydelser.

Når man ser de forfærdelige billeder fra Gaza i TV, tror mange, at der sker krigsforbrydelser. Men for at afgøre det skal man have præcis faktuel viden om hvert enkelt militær operation, som folkedomstolen i Danmark ikke har. Og så er det ultimativt den internationale domstol, der skal afgøre, om der er tale om en krigsforbrydelse eller ej.

Alle de absurde domme, som den danske folkedomstol afsiger, har kun ét formål: at sværte Israel til og piske en antisemitisk stemning op blandt danskerne.

André Rossmann

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)