Lørdag eftermiddag kom en 2-årig pige i uforvarende kontakt med en syreholdig væske på legepladsen på Plougslundvej i Billund. Den 2-årige kom kun lettere til skade, men hændelsen anses alligevel for at være alvorlig. Sydøstjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om risici ved at eksperimentere med syrebomber.
En lukket plastikflaske med syreholdig væske eksploderer og giver et ordenligt brag. Det kan se sjovt ud på de sociale medier, når syrebomber springer i luften, men virkeligheden er, at man kan komme alvorligt til skade. Derfor advarer Sydøstjyllands Politi mod at eksperimentere med hjemmelavede syrebomber og appellerer til forældre om at tale med deres børn om farerne ved at lave syrebomber.
”Selvom det kan se harmløst og sjovt ud på sociale medier som TikTok, så kan syrebomber være aldeles farlige i virkeligheden”, siger Politikommissær Brian Kristiansen, leder af Nærpolitistationen i Grindsted fra Sydøstjyllands Politi.
På det seneste har der været flere tilfælde af hjemmelavede syrebomber i Billund-området. Det er med al sandsynlighed væsken fra en sådan syrebombe, som en 2-årig pige kom lettere til skade ved, da hun kom i kontakt med væsken, mens hun legede på legepladsen på Plougslundvej i Billund lørdag eftermiddag.
”Der er efter vores opfattelse ikke er tale om en handling, hvis formål har været bevidst at skade den 2-årige eller andre, men at det alene har haft til formål at skabe et højt brag. Alligevel ser vi med stor alvor på sagen og advarer på det kraftigste mod at eksperimentere med den slags bomber. Udover at det kan være en overtrædelse af straffeloven, så kan det også være meget farligt og medføre, at folk kan komme alvorligt til skade,” siger Politikommissær Brian Kristiansen.
Efter politiets undersøgelse af legepladsen foretog brandvæsenet en spuling af de berørte legeredskaber, så det ikke længere er farligt at benytte legepladsen.
Nærpolitiet i Grindsted og SSP i Billund Kommune er i tæt samarbejde om en forebyggende indsats, der blandt andet indebærer en fælles forebyggende dialog med kommunens børn omkring det, der for børn kan ses som en leg, men i virkeligheden kan medføre alvorlige personskaber.
”Vi håber, at vi i fælleskab med kommune, skoler, fritidsklubber og forældre kan hjælpe med at gøre dette til et enkeltstående tilfælde. Tal med børnene om de alvorlige konsekvenser, det kan have at eksperimentere med syrebomber” siger Politikommissær Brian Kristiansen.
Hjælp fra offentligheden
Hændelsen på legepladsen i Billund bliver set på med alvor. Som led i efterforskningen ønsker Sydøstjyllands Politi offentlighedens hjælp til opklaring af sagen. Politiet har oplysninger om, at der lørdag mellem kl. 14.00-15.00 lød et højt brag i området, og at der også blev set to drenge på stisystemet omkring legepladsen.
Det er på nuværende tidspunkt ikke påvist, at de to drenge har forbindelse til hændelsen. Sydøstjyllands Politi vil gerne i kontakt med drengene eller andre, der har oplysninger til sagen.
De to drenge beskrives som:
Dreng A:
- Lys i huden
- Dansk af udseende
- 12-15 år
- Mellem 160 og 180 cm høj
- Almindelig i kropsbygning
- Mørkt hår
- Medbragte en cykel og bar en rulle alufolie
Dreng B:
- Mørk i huden
- Asiatisk af udseende
- 12-15 år
- Mellem 160-180 cm høj
- Almindelig kropsbygning
- Mørkt hår
- Iført jakke formentlig med orange farve i kraven og bar to sodavandsflasker i plast.
Har du viden, der kunne have politiets interesse i forbindelse med hændelsen, bedes du kontakte politiet på tlf. 114.
Af hensyn til den videre efterforskning ønsker Sydøstjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)