Bandevold: Blev kørt ned af bil bagfra

Tre mænd på henholdsvis 17, 19 og 22 år, der alle har relation til ST-gruppen, blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Esbjerg idømt i alt tre år og tre måneders fængsel i forbindelse med en sag om grov vold og fareforvoldelse.

De tre mænd blev dømt i henhold til straffelovens paragraf 81a, hvor fængselsstraffe i sager om bandekriminalitet kan blive fordoblet, ligesom de blev idømt et opholdsforbud, så de i et år efter løsladelse efter afsoning har forbud mod at opholde sig i den østlige del af Esbjerg.

Fandt sted i april
Hændelsen fandt sted den 17. april 2018 i krydset Spangsbjerg Møllevej og Degnevej samt i krydset Spangsbjerg Møllevej og Kvaglundvej i Esbjerg i forbindelse med konflikten mellem de to lokale bandegrupperinger ST-gruppen og Kvaglundgruppen.

De dømte har således alle forbindelse til ST-gruppen, enten som tilknyttede eller som støtter, ligesom den forurettede har forbindelse til Kvaglund-gruppen.

Ved hændelsen kastede de nu dømte først en flaske mod en bil, som den forurettede befandt sig i, så en bilrude blev knust, hvorefter de begik vold mod manden og kørte ham ned bagfra.

Hensynsløs kørsel
Anklageskriftet omfattede også to andre forhold. Dels blev de tre personer dømt for at have bragt andre personers liv i fare ved hensynsløs kørsel i forbindelse med hændelsen, dels blev de dømt for at have overtrådt våbenbekendtgørelsen ved at opbevare slag- eller stødvåben.

LÆS OGSÅ:  To anholdt og fremstilles for knivstik og overfald

En fjerde tiltalt blev frifundet ved retten.

For en enkelt af de dømte er der tale om, at knap tre måneders fængsel er en reststraf fra en tidligere dom.

Overvejer anke
– Vi er tilfredse med, at retten har fulgt anklagemyndighedens påstand om, at opgøret er en del af bandekonflikten mellem de to grupper, hvilket har medført skærpede fængselsstraffe, og at de tre er blevet idømt opholdsforbud. Men da de tiltalte ikke er dømt i fuldt omfang i henhold til anklageskriftet, skal vi nu nærlæse dommen og overveje at indstille til anke hos Statsadvokaten i Viborg, oplyser anklager Tine Krarup Pedersen fra Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)