Bedrageri mod ældre kvinder –

Greve og Solrød

Kl. 14.41 torsdag anmeldte en 80-årige kvinde fra Greve, at hun torsdag formiddag havde været udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Danske Bank. Bankmanden sagde, at hendes konto var blevet hacket, men at han kunne hjælpe. Kort efter kom en mand til hendes adresse for at hente kvindens kreditkort og kode.

Manden som hentede kortet beskrives som: ca. 20 år, hvid i huden, smalt ansigt og spinkel af bygning og talte dansk. Han var iført spraglede bukser og en blå jakke.

Dem hun talte med fremstod meget troværdige, og hun fik tiltro til at de ville hjælpe hende. Hun afleverede derfor sit kreditkort og kode, men senere blev kortet misbrugt i Ishøj, hvor der blev hævet 15.000 kr.

Kl. 16.46 anmeldte en pårørende til en 81-årig kvinde fra Solrød, at hun dagen før var udsat for ældresvindel. En mand fra banken ringede og sagde, at den 81-årige skulle have et nyt dankort, så de ville afhente hendes nuværende dankort derhjemme. Den 81-årige udleverede dankortet og koden til en mand, der dukkede op på bopælen. Efterfølgende blev der hævet 5300 kr på dankortet. Kortet var nu blevet spærret, og de pårørende anmeldte sagen.

Politiet efterforsker nu de grove bedragerisager, og skal afhøre den 81-årige til sagen. Det kan ikke siges for tit. Banken eller andre myndigheder beder aldrig om at få udleveret kort eller koder. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive snydt: Sig de skal smække på, hvis de modtager opkald fra personer de ikke kender, som spørger til bank og pengesager.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)