Berlingske: En uendelig strøm af ligegyldigheder


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Mens de statskontrollerede medier som f.eks. Berlingske stopfodrer danskerne med fyld og ligegyldigheder, som man bliver dummere af at bruge sin tid på, gennemgår vi på 24NYT nyhederne i flere danske såvel som udenlandske medier for at bringe døgnets 2-4 væsentligste nyheder, som giver vigtig viden om udviklingen i og uden for Danmark, og som vi mener kritiske og tænkende læsere bør kende til. Disse væsentlige og relevante nyheder kan man finde i 24NYT’s rubrik med overskriften ”Fra andre medier”.

Det modsatte er tilfældet på Berlingske. I 2018 skrev avisen, da den relancerede berlingske.dk, at ”verden er fuld af digitale nyhedsmedier, der prioriterer støj, overfladiskhed og gult blinkende breaking news-nyheder over det, mange moderne medieforbrugere tørster efter: overblik, kvalitetslæsning og substans. berlingske.dk vil stadig være opdateret med de seneste og mest relevante nyheder for læserne, fordi vi ved, at vi har læsere, der interesserer sig for samfundet og for en levende og klog debat”.

Lad os kaste bet blik på, hvad det er Berlingske serverer for sine læsere, der påstås at ”interessere sig for samfundet og en klog debat”. Vi har set på Berlingskes artikler på en tilfældig dag, den 5. marts 2024. Og her er, hvad avisen disker op med for sine læsere:

 • Et spansk par på jordomrejse overnattede i telt i det nordlige Indien. Nu fortæller de en mareridtshistorie om overfald og voldtægt.
 • Når politiet stopper bilister og sigter dem for at køre påvirket, bliver der rejst flere sigtelser for narkokørsel end spirituskørsel.
 • Familie med snart fire børn flytter til 66 kvadratmeter: ”Vi kan klare os uden indtægt de næste syv år”.«
 • For er der noget, der skaber konflikt og et for og et imod blandt de cirka 1.500 indbyggere i Tidsvilde, er det den årligt tilbagevendende musikfestival i uge 29 med efterhånden 10.000 gæster.
 • Mange børn forholder sig ikke til, om indhold på nettet er manipuleret. Udviklingen kræver handling nu, skriver Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet.
 • ”Spis morgenmad om aftenen”, sagde direktøren for Kelloggs. Nu står internettet i flammer, og en boykot truer.
 • Det endte med at være en dramatisk tur, da et fly mandag morgen var på vej fra Istanbul til København. En 35-årig mand forsøgte således undervejs at åbne flyets nøddør.
 • Kong Harald blev indlagt på grund af en infektion under en ferie i Malaysia, hvor han var på ferie sammen med dronning Sonja.
 • Med gæster som Mark Zuckerberg, Bill Gates, Ivanka Trump og en privatkoncert af Rihanna var det alt andet end et almindeligt bryllup, der fandt sted i Jamnagar i Indien i weekenden. Den 28-årige milliardærarving Anant Ambani og hans forlovede, Radhika Merchant, havde inviteret ikke færre end 1.200 gæster med til det ekstravagante bryllup, der strakte sig over tre dage.
 • Syd- og Sønderjyllands Politi har på deres Facebook-side delt en video af to ulve, der løb over vejen, mens to betjente var ude at patruljere.
 • En Lamborghini Huracán Spyder, som blev beslaglagt af Nordjyllands Politi i 2021 efter vanvidskørsel, blev i går solgt for 1,9 millioner kroner på auktion.
 • Petter Stordalen, som også ejer adskillige hoteller i Danmark, anklages af det norske skattevæsen for at have trukket trecifret millionbeløb ud af selskab uden at afregne udbytteskat.
 • Marta vendte håbløs jobsøgning med en salgsvideo af sig selv. 29-årige Marta Puerto ansat som marketingchef i en virksomhed i Madrid. Men da hun en dag blev fyret.
 • Mens amerikanske bilproducenter kæmper med at sælge deres elektriske biler, stormer de kinesiske frem med voldsom hast.
 • Hvor er Kate? Den britiske presse – og selvfølgelig også almindelige briter på de sociale medier – er begyndt at spekulere som gale.
 • En rig enke har doneret sin arv – 20 mia. dollar – til et institut i Bronx for at hjælpe personer, der ellers ikke havde råd til at gå på medicinstudiet, at blive elever.
 • De lokale står allerede i kø for at smage de koreanske godbidder i en kælder på Nørrebro i København.

Det store spørgsmål er: Kan ovenstående ligegyldigheder, der koster 259 kr./md., betegnes som væsentligste og relevante nyheder, der giver vigtig viden om udviklingen i og uden for Danmark, og som læsere med ”interesse for samfundet og en klog debat” kan blive klogere af? Døm selv.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)