Biden dolker Israel i ryggen

Af Lars Hedegaard.

Ifølge redaktør Joel Pollak fra Breitbart News står Israel over for et muligt statskup gennemført ved hjælp af massive gadeprotester og med støtte fra USA.
Det har længe stået klart, at Biden-administrationen har et horn i siden på Benjamin Netanyahus regering og ønsker den erstattet med en, der er mere lydhør over for direktiver fra Washington.
Og hvis nogen skulle være i tvivl om den amerikanske regerings hensigter, behøver de kun at lytte til den demokratiske senatsformand, Chuck Schumers, åbent fremsatte krav om nyvalg i Israel. Et ganske opsigtsvækkende forlangende, der viser, at USA’s demokratiske regime betragter Israel som en amerikansk lydstat, der har at efterkomme ordrer. Det er åbenbart, at Washington vil have Israel til at indstille krigen mod Hamas, således at terrororganisationens tilbageværende bataljoner i det sydlige Gaza bliver skånet for udslettelse og kan forberede nye blodige anslag mod den jødiske stat.
Netanyahu har indtil videre nægtet at adlyde amerikanske ordrer, men så har USA andre metoder. Det er således bemærkelsesværdigt, at de amerikanske efterretningstjenester i begyndelsen af marts meddelte, at de forventede ”store protester med krav om [Netanyahus] afgang og nyvalg. En anden, mere moderat regering er en mulighed.” Hvordan kunne CIA vide det, hvis de ikke selv agtede at organisere og finansiere protesterne? Man vil mindes, at USA har en lang historisk tradition for at underminere regeringer, som den ikke bifalder. Så vi taler om specialister på dette område.
Et andet tegn på et amerikansk-organiseret statskup er, at Benny Gantz, tidligere øverstbefalende for de israelske forsvarsstyrker og nu Netanyahus ledende politiske udfordrer, for nyligt har været i USA til samtaler. Gantz indgår i Israels krigskabinet, men havde åbenbart ikke fortalt Netanyahu om sin rejse.
Gantz er tydeligvis blevet så opmuntret af sin amerikanske ekspedition, at også han nu forlanger nyvalg. Til at begynde med kritiserede han Chuck Schumer for at blande sig i israelsk indenrigspolitik, men nu er han blevet blid som et lam, og Schumer kvitterer ved at ønske ham tillykke.
Hvad kan ligge bag Bidens dobbeltspil? Offentligt påstår han at støtte den jødiske stats ret til selvforsvar, samtidig med, at han kritiserer Israels bestræbelser på at eliminere Hamas.
Forklaringen er, at USA’s demokratiske parti er endt i et forfærdeligt uføre. Partiet domineres nu af den rabiate venstrefløj, hvis eneste tilgang til politik er at opdele alt i undertrykkere og undertrykte. Og da Vesten er ond – og Israel i høj grad er et vestligt land – må Hamas og lignende blodtørstige organisationer nødvendigvis være de undertrykte, der fortjener vores støtte.
Biden-administrationen og dens medier har selv båret ved til denne politiske filosofi ved konstant at så splittelse i befolkningen. Den ene ”race” skal sættes op mod den anden, tilhængere af Donald Trump og hans Amerika-først politik er ikke bare politiske modstandere, men en fare for demokratiet. Spørgsmål som abort, skattepolitik, masseindvandring, uddannelserne og ”klima” kan ikke diskuteres på civiliseret vis med argumenter og fakta. Enhver, der ikke bøjer sig for direktiver fra Washingtons førerbunker, er et udskud, som fortjener at ende sit liv bag tremmer.
Problemet for Biden-kliken er, at et flertal af amerikanere stadig er på Israels side, samtidig med at hans opgejlede partifæller bliver mere hadske mod jøderne. De seneste demokratiske primærvalg viser, at betydelige dele af de demokratiske vælgere hellere vil have en anden end Joe Biden som deres præsidentkandidat.
Det ender nok med, at de alligevel stemmer på ham den 5. november. Men der er nok nogen, der ikke gør.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)