Biden genindfører Trumps stramme immigrationspolitik

Præsident Joe Bidens upopulære immigrationspolitik, der har resulteret i, at ca. 8 millioner illegale migranter har fået lov til at komme ind i USA, giver bagslag blandt amerikanske vælgere. En meningsmåling fra AP blandt 1.262 personer viste, at et flertal af amerikanerne – 53 pct. – nu ønsker, at regeringen skal reducere antallet af immigranter, der får lov til at søge asyl i USA, når de ankommer til den amerikanske grænse. ”Trumps stramme indvandringspolitik vinder genklang hos amerikanske vælgere”, indrømmede det venstreorienterede New York Times i overskriften den 3. juni.

”Bidens slappe immigrationspolitik betyder, at Amerika oversvømmes med millioner af lavtlønnede illegale migranter, som direkte undergraver hårdtarbejdende amerikaneres lønninger og muligheder”, hed det i en erklæring fra Donald Trumps kampagneteam i maj. Til Newsmax udtaler Trump, at Bidens nylige stramning af indvandringsreglerne ikke er andet end symbolpolitik og et PR-stunt, idet det fortsat vil være muligt for 1,8 mio. illegale migranter at komme ind i USA hvert år.

Mange demokrater og uafhængige, som i sin tid opfattede Donald Trumps stramme indvandringspolitik som drakonisk, har nu sluttet sig til republikanerne og kræver en hårdere reaktion på den voldsomme tilstrømning af illegale migranter fra Mexico. Med tiltaget har Joe Biden derfor forsøgt at lukke den migrantpolitiske flanke ned overfor Donald Trump.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)