Børnenes minister sender coronaregningen til børnene

Med nedlukningen sendte Mette Frederiksen den danske økonomi ud i et frit fald. Milliarderne begyndte at fosse ud af den danske økonomi i tabt produktion og velstand. Og det gør de stadig, skriver Berlingske.

”Beregningerne viser, at coronakrisen kommer til at koste 536 milliarder kroner, når der både tages hensyn til det økonomiske og det sundhedsmæssige.

For en person kommer krisen til at koste 90.000 kr. og for en familie på fire personer 360.000 kr”.

Det er rigtig svært for almindelige mennesker at forstå, hvad det egentlig betyder, at krisen koster 536 milliarder kroner. Store tal er nemlig svimlende abstrakte og giver ingen idé om, hvad man ellers kan få for et lignende beløb. Det er straks nemmere at forstå, hvad man kan få for 90.000 kr. eller 360.000 kr.

I virkeligheden behøver ingen danske familier at frygte, at deres lønindkomst bliver reduceret med 360.000. kr., og at der ikke bliver råd til røde bøffer, biler og rejser.

Statsminister Mette Frederiksen har jo gjort det klart for alle, at det er ”gammeldags” og ”borgerligt” at gå op i regningen efter coronakrisen.

Både hun og de toneangivende, systemtro økonomer går nu ind for, at budgetloven udvandes med det resultat, at statens strukturelle underskud fremover godt må ligge på 1 pct. af bnp mod tidligere 0,5 pct.

Denne smarte finanspolitiske finte vil give S-regeringen råderum til at indfri valgløfterne og samtidig forhindre, at socialdemokratiske vælgere bliver ramt på pengepungen.

Børnenes minister slækker således på den finanspolitiske disciplin, slipper statsgælden løs og lader seddelpressen køre på fuldt tryk, mens danske børn arver retten til at rydde op.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)