Boom i salg af kunstige juletræer – overraskende mener trendforsker

Stik imod en herskende megatrend i tiden køber vi juletræer af plastik som aldrig før. Det er ifølge trendforsker overraskende, men forståeligt på grund af praktiske fordele og høj kvalitet på nutidens kunstige juletræer.

Nordmannsgran, rødgran eller plastik? Når hr. og fru Danmark danser om juletræet den 24. december, bliver det for flere og flere rundt om et træ af plastik. Salgstal fra Plantorama, der er landets største kæde af havecentre, viser nemlig en markant stigning i salget af kunstige juletræer. Mens der i 2014 blev solgt plastiktræer for 843.380 kroner, lød tallet sidste år på 2.037.503 kroner – en stigning på 141 procent.

At folk i stigende grad vælger de kunstige plastikjuletræer frem for de naturlige gransorter overrasker imidlertid trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

– Det går jo direkte imod den megatrend, der er i tiden. De sidste ti år har vi i højere og højere grad søgt det naturlige og autentiske – vi har endda set, at folk forsøger at trække naturen med ind i hjemmet. Der er dog nogle rent praktiske perspektiver, der giver god mening, fortæller Mads Arlien-Søborg og uddyber:

– I øjeblikket er der meget fokus på genbrug og bæredygtighed, og det hænger fint sammen med, at flere vælger en type juletræ, der kan genbruges år efter år. Og med et kunstigt træ behøver du heller ikke gå på kompromis med kvaliteten i nær samme grad som tidligere. Man skal jo faktisk helt hen og røre, før man kan se forskel.

Naturtro plastiktræer

LÆS OGSÅ:  Pas på juleindbrud: Alliér dig med naboen

Tidligere var det tydeligt for enhver endda på lang afstand, at de kunstige juletræer ikke var vokset af muld og solskin. I dag er kvaliteten markant bedre, og i Plantorama, hvor man kan gå på opdagelse i skove af både kunstige og klassiske juletræer, stiger efterspørgslen på de kunstige, selvom prisen er højere end på de traditionelle.

– Nogle vælger de kunstige træer for at undgå dryssende grannåle på gulvet, mens andre gerne vil have et, der kan bruges igen og igen, så der ikke skal bruges penge på et nyt juletræ til næste år. Interessen for de kunstige juletræer er vokset støt gennem de seneste år, og vi oplever faktisk ofte kunder, der bliver overraskede over, at det er et kunstigt træ, de står med i hånden, siger Anders Midtiby, der er indkøbschef i Plantorama.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)