Brand på ungdomsinstitution – 13-årig mistænkt

Brand på ungdomsinstitution – Friheden, Mørkøv – Holbæk

Kl. 15.40 tirsdag slog personalet på et bosted alarm til brandvæsnet, idet der var brand på et værelse tilhørende en 13-årig dreng på ungdomsinstitutionen. Personalet havde forgæves forsøgt at slukke branden med ildslukkere, men forgæves, så brandvæsnet måtte tilkaldes.
Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet hurtigt fik slukket den kraftige brand på den 13-åriges værelse. Branden havde forårsaget større skader på værelset og taget omkring et tagvindue, ligesom branden havde forårsaget røg- og sodskader i store dele af bygningen med værelser for de unge på ungdomsinstitutionen.

Personalet havde fået evakueret alle beboere, men den 13-årige dreng manglede. Han kunne mistænkes for at have antændt noget brandbart på sit værelse, idet branden var blevet opdaget kort tid efter, at han havde forladt værelset.
Politiet iværksatte derfor en eftersøgning med bl.a. politihunde efter den mistænkte 13-åirge, som kort efter blevet fundet i et område ved jernbanen vest for Mørkøv by.

Den 13-årige dreng blev tilbageholdt som mistænkt for brandstiftelse og transporteret til politistationen i Roskilde, hvortil også hans værge, de sociale myndigheder og en kontaktperson fra ungdomsinstitutionen ankom, så de kunne være til stede ved afhøringen af ham.
Drengen blev afhørt i løbet af aftenen om ildebranden på hans værelse. Han kunne ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år, men blev afhørt om de nærmere omstændigheder ved branden ud fra mistanken mod ham.

LÆS OGSÅ:  Vidner til forsøg på ildspåsættelse ved vaccinationscenter efterlyses

Til sidst overlod politiet drengen til de sociale myndigheder, som besluttede, hvor drengen fremadrettet skulle opholde sig.

En ambulance var blevet tilkaldt til ungdomsinstitutionen, hvor flere unge blev undersøgt for eventuel røgforgiftning. To blev dog indbragt til skadestuen til nærmere undersøgelse.

Politiet skal foretage tekniske undersøgelser på brandstedet i et forsøg på at få klarlagt omstændighederne ved brandens opståen nærmere ud fra de fremkomne oplysninger i sagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)