Brandbeskattede danskere bliver hjemme og lopper sig


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Den samlede beskæftigelse for personer med bopæl i Danmark udgjorde 2.906.044 personer i november 2020, viser den seneste registerbaserede opgørelse af den samlede beskæftigelse fra Danmarks Statistik.

Af de 2.906.044 er 341.171, svarende til ca. 12 pct. af samtlige personer i arbejde, udenlandske statsborgere.

En ny analyse fra Kraka fremhæver, at hele 40 pct. af væksten i bnp siden 2008 kan tilskrives udenlandsk arbejdskraft. Og mens det præsterede antal arbejdstimer fra danske beskæftigede i perioden er faldet, har udlændinge bidraget til at holde dampen oppe.

Tankevækkende tal. Udlændinge, der kun udgør 12 pct. af de beskæftigede, har skabt 40 pct. af væksten, mens danskerne, der udgør 88 pct. af den samlede arbejdsstyrke, har kun skabt 60 pct. af væksten.

Der er i Danmark en klar tendens til, at arbejdstiden er faldende. Det vil vi også forvente i takt med stigende velstand. Der er en trend, som driver flere mod lavere gennemsnitlig arbejdstid. Det er det bagtæppe, som analysen skal ses på”, forklarer Niels Storm Knigge, der er ledende økonom i Kraka.

Her på 24NYT mener vi, at bagtæppet snarere er den voldsomme brandbeskatning, der får danskerne til at blive hjemme og loppe sig. Men det er den røde tænketank Kraka ikke så meget for at tale om.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)