Politiet skyder bevæbnet mand ved Stram Kurs-demonstration

En 52-årig mand er blevet skudt i benet af politiet, efter han bevæbnet med kniv dukkede op ved en Stram Kurs-demonstration i Digterparken i Aarhus.

Politiet har afgivet skud og ramt en knivbevæbnet mand, der var til stede ved en demonstration i Digterparken i Aarhus.

Rasmus Paludan blev ifølge 24NYTs oplysninger evakueret af PET, da en udenlandsk mand begyndte af vifte med en kniv, mens Stram Kurs demonstrerede på stedet.

 

VIDEO: Black Lives Matter–tilhængere sparker bevidstløs mand i hovedet

Omkring kl. 15.25 gik den 52-årige om bag politiets fysiske afspærring, mens han viste en kniv frem. Manden blev råbt an, og politiet affyrede varselsskud, men manden efterkom ikke politiets ordrer, og en betjent afgav derfor skud mod manden, som blev ramt i benet.

Den 52-årige ramte ikke nogen med kniven. Han er nu indlagt på hospitalet, men er p.t. uden for livsfare.

Efter episoden i Digterparken opstod der uro i Gellerupparken, hvor flere personer maskerede sig og kastede med sten og affyrede fyrværkeri mod politiet. To betjente blev ramt men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

”Vi har mange betjente i området, og vi vil hen over weekenden være ekstra til stede i det vestlige Aarhus for at skabe ro derude, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

Politiklagemyndighed undersøger skud

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at undersøge skudepisoden, som de altid gør, når politiet har affyret skud. Østjyllands Politi kan derfor p.t. ikke oplyse yderligere om den del af sagen.

LÆS OGSÅ:  YouTube lukker for dansk partis kanal

”Vi har et stort efterforskningsarbejde foran os, og skal blandt andet have afdækket mandens motiv. Men lige nu er vi så tidligt i efterforskningen, at vi på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse yderligere , ” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)