Brexit BOOM: Storbritannien får Europas største økonomi

Investorer og eksperter synes på ingen måde bekymrede over Brexit, viser nye tal.

Storbritanniens økonomi står til at blive Europas største. Det forudser den anerkendte økonomiske tænketank Centre for Economic and Business Research. EU-tilhængernes bekymringer over Brexit bliver dermed endnu en gang gjort til skamme.

Eksperterne i Centre for Economic and Business Research forudser, at briternes mulighed for selv at styre deres indvandring, frigørelse fra EUs kriseramte økonomi og lave skatter vil gøre Storbritanniens økonomi til den næststørste i Vesten, kun overgået af USA:

“Storbritannien vurderes at blive den næstmest succesfulde økonomi i Vesten efter USA. Den positive demografiske udvikling indenfor indvandring, mindre sårbarhed over for eurozonens økonomiske problemer og forholdsvis lavere skatter vil give større vækst end i andre vestlige økonomier,” forudser Centre for Economic and Business Research.

Centre for Economic and Business Research er ikke de eneste, der er uenige med EU-tilhængerne. I 2017 vurderede Forbes, at Storbritannien ville blive det bedste land at investere i i 2018. Mange investorer var tilsyneladende enige med Forbes’ eksperter: Storbritannien var sidste år det land i Europa, der tiltrak flest udenlandske investeringer. Den økonomiske optimisme blomstrer også blandt de britiske arbejdere, der i 2018 oplevede de højeste lønstigninger i 10 år og den laveste arbejdsløshed siden 1975.

Indenfor EUs mure ser det anderledes negativt ud. Tyskland er på vej ind i en økonomisk recession, og Frankrig kæmper med en arbejdsløshed på over 9 procent.

LÆS OGSÅ:  43-årig kvindelig DSB-direktør overtager nu chefstolen i Danske Spil

En meningsmåling i september viste, at 57 procent af briterne ønsker at forlade EU. Kun 31 procent ønsker ifølge meningsmålingen at blive. 12 havde ikke besluttet sig.

Storbritannien forlader EU d. 29. marts 2019. Såfremt den britiske regering ikke formår at lave en aftale, der fortsat binder briterne til EUs toldmur, vil landet være frit til at indgå sine egne handelsaftaler med både EU og resten af verden. Dermed åbner enorme markeder som USA, Kina og Indien sig for de britiske virksomheder og forbrugere.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)