Burkaforbuddet handler om principper

Det omdiskuterede tildækningsforbud populært kaldet ”burkaforbuddet” trådte i kraft 1. august 2018, og gennem de seneste to år har politiet rejst sigtelser 60 gange.

Peter Skaarup (DF) holder fast i, at loven var nødvendig at indføre, selv om den kun har ført til 60 sigtelser. Han så dog gerne, at forbuddet blev håndhævet mere konsekvent, end han tror, det er tilfældet nu, siger han til Berlingske.

For DF er det helt principielt, at vi lever i et samfund, hvor vi kan se hinandens ansigter. Vi ønsker ikke et islamisk samfund, hvor kvinder gøres identitetsløse og fremstår som andenrangsborgere”, siger Peter Skaarup.

Venstres Inger Støjberg, der var integrationsminister, da loven blev indført, synes, at tallene fra Rigspolitiet ser ”rigtig fine ud”.

I Danmark er piger, drenge, mænd og kvinder lige meget værd, og derfor skal kvinder ikke gemmes væk under niqabber. Det er afgørende, at vi står ved, at alle er lige i Danmark, og derfor mener jeg stadig, at burkaloven var nødvendig at indføre. For mig er det et fuldstændig principielt spørgsmål”, siger Inger Støjberg.