Coronasmitten ændrer danskernes juleplaner

Mere end hver femte dansker giver udtryk for, at de høje smittetal vil få dem til at se færre mennesker i juledagene. Det viser en ny undersøgelse som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Sidste jul gjorde restriktioner det vanskeligt at ses med mange mennesker i juledagene, men i år er det indtil videre ikke restriktioner, men blot anbefalinger fra sundhedsmyndighederne som danskerne skal forholde sig til.  

De høje antal daglige coronasmittede får dog mere end hver femte dansker til at ændre planer for, hvor mange mennesker de vil omgås i juledagene. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Og den forsigtige tilgang, er fornuftig, lyder det fra Gjensidiges fagansvarlige for Sundhed, Louise Brix.  

”Selvom mange er vaccineret, så spreder covid-19 sig stadig i samfundet. Derfor er det også højaktuelt at tage stilling til, hvor mange mennesker, man vil ses med i juledagene. Det virker derfor også fornuftigt at begrænse sin omgangskreds i juledagene, og som det mindste sørger for at blive testet, inden man deltager i arrangementer,” siger Louise Brix.  

Tvivlen nager i de danske hjem 

Alt imens en stor del af danskerne ifølge undersøgelsen har intentioner om at skære ned på antallet af mennesker, de ser i juledagene, så er en del danskere fortsat i tvivl om, hvor de står på spørgsmålet.  

Knapt hver sjette dansker ved nemlig endnu ikke, om de kommer til at ændre juleplaner på baggrund af det høje smittetryk i Danmark.  

LÆS OGSÅ:  Danskerne køber dyrevelfærds-ænder til jul

”Vi ved, at virus har bedre vilkår om vinteren, hvor vi er sammen med mange mennesker indendørs i varme omgivelser. Det giver naturligvis anledning til tvivl i mange danske hjem, men det er et godt tegn, at vi tænker på vores omgivelser og overvejer, hvordan vi kan bidrage til at mindske smitten,” siger Louise Brix.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1543 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Vil et højt antal daglige corona-smittede i juleperioden få dig til at ændre planer i forhold til, hvor mange personer du vil være sammen med i juledagene?

  • Ja, 22%
  • Nej, 62,6%
  • Ved ikke, 15,4

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)