Danmark kan noget de andre ikke kan


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Børsens læsere, som den 28. sept. 2023 læste avisens artikel om tilstanden i dansk økonomi, blev sikkert rigtig deprimeret.

Børsen skrev nemlig, at ”selvom nøgletallene taler deres tydelige sprog og viser fremgang i dansk økonomi og industri, er virkeligheden bag de flotte tal en helt anden, end det umiddelbart ser ud til. Det er nemlig i høj grad en historie om Novo Nordisks succes og ikke en generel tilstand. Fjerner man medicinalsektoren, er industriproduktionen faldet med 12 pct. siden sidste sommer og er nu lavere end før coronatiden. I alle andre brancher end medicinalindustrien og elektronik har der været markant tilbagegang”.

I september 2023 skyggede jubeltallene altså for markant tilbagegang i industriproduktionen (med undtagelse af medicinalindustrien og elektronik).

Men – i småstaten Danmark, der er i verdens superliga, er der ikke noget, der er uladsiggørligt. Og hvis der er nogen, der kan vende tilbagegang til fremgang på 4 måneder, så er det danskerne.

Det kan derfor ikke undre, at kun efter 4 måneder, den 8. feb. 2024, kunne Børsen berette, at ”helt overordnet blev 2023 et fremragende år for dansk industriproduktion. Ser man bort fra medicinalindustrien, steg industriproduktionen med 6,7 pct.”

Sådan!

At et lille land som Danmark kan vende tilbagegang til fremgang på blot 4 måneder, viser, at danskerne kan noget, som de andre ikke kan. Intet under, at hele verden ser op til os.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)