Danmark nøler med at styrke sit forsvar

Det er som om, vi stadig ikke har forstået, at vi står over for en alvorlig krigstrussel, hvor et stort europæisk land tæt på vores grænser udvikler sig i en stadigt mere autokratisk og aggressiv retning, skriver Nikolaj Bøgh, der er rådmand og folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti, i Berlingske.

”Dansk forsvar er slet ikke i en forfatning, så det kan klare en krigssituation. Der mangler stadig handling og perspektiv. For det er nu, vi har brug for at styrke forsvaret af Danmark, ikke om fem eller ti år.

Trump minder jo bare os om, at vi har været fuldkommen uansvarlige i mange år og bare stolet på, at amerikanerne ville komme og redde os, hvis krigen kom, sådan som de gjorde i Første og Anden Verdenskrig. Det kan vi langt fra være sikre på, at de vil gøre igen, og det er da også fuldstændig rimeligt, at europæerne selv tager ansvar for deres forsvar, det manglede da bare.

Hele stemningen i Danmark står i voldsom kontrast til vores nabolande i Sverige og Norge, som opfordrer deres befolkninger til at ruste sig til en mulig krig. Bevidstheden om, at der faktisk er krig i Europa, og at situationen let kan eskalere, så den også truer os, er nærmest helt fraværende, og det er som om vi håber, at problemet vil være overstået, før vi for alvor skal til at betale regningen”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)