Her er Danmarks Bedste Kollegaer

HK har den 14. november kåret Birgitta Kajn fra IKEA i Gentofte som Danmarks Bedste Kollega ved et stort awardshow i Cirkusbygningen i København. I alt 1.528 gode kollegaer har været nomineret til prisen, som har til formål at sætte fokus på betydningen af et godt fællesskab på jobbet og sprede god kollegakarma. Der blev også uddelt 3 specialpriser

Kollegaer, der gerne giver en hånd med, er engagerede og tager ansvar for fællesskabet og opgaverne er guld værd. Derfor har HK i år for tredje år i træk opfordret alle, der har en super god kollega til at indstille dem til prisen som Danmarks Bedste Kollega. I år har i alt 1.528 indstillet en kollega.

”Vi synes, de gode kollegaer fortjener et ekstra klap på skulderen. Vi vil gerne være med til anerkende dem for det meget vigtige bidrag, de giver til fællesskabet på en arbejdsplads. Det er simpelthen ofte den slags kollegaer, der får os til at glæde os til at komme på arbejde”, siger formand for HK Kim Simonsen.

Den store interesse for prisen, har betydet, at HK igen i år uddeler 3 ekstra priser: Danmarks Mest Hjælpsomme Kollega, som gik til lærer Niels Bjørn Nielsen fra Alligåbroskolen, Danmarks Mest Engagerede Kollega, som gik til Vivi Appel administrativ medarbejder fra Dagplejen i Aabenraa Kommune og Danmarks Mest Ansvarlige Kollega, der gik til assistent Pernille Nyrup Just fra Silkeborg Kommune.

LÆS OGSÅ:  Nyt værtspar: Lene Beier og Thomas Skov i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook
Danmarks Bedste Kollega, Birgitta Kajn, køkkenkonsulent v. IKEA Gentofte

HK: Brug for god kollegakarma

Der var 10 finalister med på aftenen, men alle, der har været med til at sprede god kollegakarma, fik en hilsen.

”Vi vil sende god kollegakarma til de mange danskere rundt omkring i landet, der hver dag gør en forskel for deres kollegaers arbejdsglæde. De fortjener alle sammen anerkendelse. For der er brug for god kollegakarma på arbejdspladserne. Især stress er et stort problem, og det skal vi tage seriøst og gøre noget ved i fællesskab, siger Kim Simonsen.

De fire glade vindere blev kåret på scenen i Cirkusbygningen af en jury, som bestod arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv Anne-Marie Røge Krag, bestyrelsesformand for Foreningen af offentlige HR-chefer, Kim Nissen og arbejdsmiljørepræsentant Erik B. Kristoffersen fra ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg.

Ud over æren og de mange klapsalver fra de omkring 400 tilskuere i Cirkusbygningen, hvor også Danmarks Bedste arbejdspladser blev kåret af Great Place to Work, modtog Danmarks Bedste Kollega også en præmie i form af et arrangement for sine kollegaer for op til 25.000 kr.

Fakta: Her er Danmarks Bedste Kollegaer

  • Danmarks Bedste Kollega: Birgitta Kajn, køkkenkonsulent hos IKEA Gentofte.

 

Birgitta Kajn blev valgt til at modtage hovedprisen. Den kollega, der nominerede hende, gav hende disse ord med på vejen:

LÆS OGSÅ:  Hver anden betaling med Dankort er nu kontaktløs

”Birgitta giver kunderne den fulde pakke. Hun har altid overskud til at hjælpe vores kollegaer i afdelingen. Hun indtager altid afdelingen med en positiv ånd, hvilket betyder, at selv en travl og stresset dag bliver rigtig sjov. Hun engagerer sig 100% i alt, hvad hun laver. En måde at engagere sig på var at invitere hele afdelingen hjem til kaffe/kage kalas, så alle kunne lære hinanden bedre at kende, og samtidig skabe sammenhold i afdelingen”.

  • Danmarks mest hjælpsomme kollega: Niels Bjørn Nielsen, lærer på Allingåbroskolen.

Den kollega, der nominerede Niels Bjørn Nielsen, gav denne begrundelse:

”Han er engageret, positiv og har et lyst livssyn. Han er realistisk og konstruktiv. Han har altid ens ryg og er klar med humoristiske indslag og trøstende ord. Niels arrangerer bålhygge og portvin til kollegaerne, og hvert år i december laver han pakkekalender til personalet. Han har lavet et helt sæt undervisningsmaterialer, som skal fremme arbejdet med bevægelse i skolen. Alt er til fri afbenyttelse af alle”.

  • Danmarks mest engagerede kollega: Vivi Appel, administrativ medarbejder hos dagplejen i Aabenraa Kommune.

Den kollega, der nominerede Vivi Appel, skrev blandt andet:

 Vivi er arbejdsom, ansvarsbevidst, effektiv, venlig, sød og altid klar til at hjælpe – alt i alt en god kollega. Hun et empatisk, husker og har overskud til at spørge ind til både opgaver der kan være svære og til private oplevelser. Dette til trods for, at hun har nok at se til på jobbet. Hun er yderst tålmodig og har forståelse for, at jeg/vi har brug for gentagelser for at forstå eller lære.”

  • Danmarks mest ansvarsfulde kollega: Pernille Nyrup Just, assistent v. Silkeborg Kommune.
LÆS OGSÅ:  Stor stigning: Danskerne bruger flere penge på boliger

I nomineringen af Pernille Nyrup Just, hedder det blandt andet:

”Pernille er super sød, hjælpsom og i godt humør. Hun sørger for gymnastik hver dag på jobbet, engagerer sig, er vores TR, husker alle, spreder god energi, er opmærksom, en god kollega på alle punkter, skarp og dygtig. Hun er altid i front med, hvad der kan gøres bedre og nemmere.”

De ti finalister

Niels Bjørn Nielsen, lærer på Allingåbroskolen.

Pernille Nyrup Just, assistent v. Silkeborg Kommune.

Helle Lentz, tandklinikassistent v. Godt Smil i Aalborg.

Natasha Dyrlund Andersen, borgervejleder v. Roskilde Kommune.

Nicolai Markussen Plesner, salgsleder v. Netto Randersvej i Viborg.

Vivi Appel, administrativ medarbejder v. Dagplejen i Aabenraa Kommune.

Gitte Lai Hansen, bogholder v. Kollegieboligselskabet i Odense.

Christine Hald Jensen, sygeplejerske på børneafdelingen Kolding Sygehus.

Lene Ali Yassine, retssekretær v. Retten i Lyngby.

Birgitta Kajn, køkkenkonsulent v. IKEA Gentofte.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb