Dansk firma hædret med højprofileret international innovationspris

Det danske firma BBHS A/S forventer en vækst i omsætningen på 500 millioner kroner de næste 3 til 5 år fra deres nyudviklede bagage-håndteringssystem

Det danske firma BBHS blev onsdag hædret med en højprofileret international innovationspris for udviklingen af bagagehåndtering i luthavne. Firmaet forventer at øge omsætningen med en halv milliard kroner inden for de kommende tre til fem år.

Danmark var i fokus ved en stor, international konference for verdens specialister inden for baggage håndtering i flyindustrien onsdag.

Her blev innovationsprisen IATA-IGHC (Ground Handling Conference) uddelt, og det danske firma BBHS A/S var blandt tre nominerede, som 800 af verdens ledere inden for flyindustri kunne stemme på ved en stor IATA-konference i Bangkok.

BBHS A/S endte som vinder for udviklingen af et nyt system til bagage-håndtering foran blandt andre et bud fra Australiens største flyselskab Qantas, der beskæfter 30.000 ansatte.

Prisen kan bedst sammenlignes med at være flyindustriens internationale ’Melodi Grand Prix’.

LÆS OGSÅ:  Fiskekutter i alvorlige problemer pga. vejret

”Vi er stolte og meget glade. Når man er langt hjemmefra, så føles det som at vinde en pris for hele Danmark. Det er den største anerkendelse, vi kan opnå for vores nye system til fremtidens bagagehåndtering, siger Martin Sattrup Christensen, CEO i BBHS A/S.

IATA sætter standarderne for lufthavne og flyselskaber og repræsenterer 265 flyselskaber og 83 procent af al lufttrafik, der har hædret BBHS for at præsentere den største udvikling på området i 50 år og for at bringe bagagetransport ind i det 21. århundrede.

Derfor har BBHS-ledelsen også befundet sig ekstremt vel de seneste dage i Thailand, hvor virksomhedens opfindelse til lufthavne er blevet eksponeret maksimalt.

Det har allerede kastet nye, konkrete henvendelser af sig fra både lufthavne og flyselskaber.

LÆS OGSÅ:  Danskerne tager på teltferie som aldrig før

Blandt andet har et af USA’s største flyselskaber  – United Airlines  – meldt sin ankomst til Danmark for at forhandle en kontrakt på plads om en testopstilling.

Hos BBHS vurderer man, at en vækst på en halv milliard kroner inden for 3-5 år er realistisk. En enkelt aftale handler typisk om et tocifret millionbeløb.

”Prisen har stor betydning for os. Ser vi alene på Skandinavien, så var alle de toneangivne lufthavne tilstede, og de har alle behov for at udvide deres kapacitet og højne arbejdsmiljøet”.

”Potentialet i en aftale med United Airlines er et trecifret millionbeløb over fem år. Vi er også blevet udvalgt af Gardemoen Lufthavn i Oslo til at komme med forslag til, hvordan vores system kan integreres hos dem,” siger Martin Sattrup Christensen.

LÆS OGSÅ:  De usælgelige huse bliver solgt hurtigere

BBHS-løsningen handler om at systematisere bagagehåndtering i lufthavne, som i dag ofte er manuel og hårdt for arbejdere, når kufferter slæbes og kastes rundt i lufthavne.

BBHS-løsningen kan integreres i lufthavnen både ved afgang og ankomst, så bagagetransporten foregår skånsomt og let til og fra terminaler og fly.

Systemet giver mulighed for at levere bagage hurtigere til f.eks. travle forretningsfolk, og ud over at hæve standarden for arbejdsmiljøet i forhold til at få skader af det tunge slæbearbejde, så får flyselskaber, håndterings selskaber og lufthavne sænket omkostningerne og øget kapaciteten til det stigende antal passagerer.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb