Dansk teater får lukket facebook-side. Beskyldes for at være racister

Over de sidste dage er Sort/Hvids Facebook-side tre gange blevet lukket ned og blokeret af Facebook

Over de sidste dage er Sort/Hvids Facebook-side tre gange blevet lukket ned og blokeret af Facebook – både torsdag, fredag og mandag. Desuden er Sort/Hvids Instagram-profil blevet deaktiveret og kan ikke gendannes. Facebook oplyser kortfattet, at det sker, fordi Sort/Hvids side overtræder deres fællesskabsregler.

Der kører lige nu en debat om Sort/Hvids forestilling White Nigger/Black Madonna på Facebook-siden. Forestillingens plakater er blevet revet ned i hele byen, og teatret er blevet beskyldt for at være racister. Sort/Hvid har blandt andet fået denne anmeldelse på deres Facebook-side:

Danger: extreme racists! White ppl who do blackface and use the n-word to be “provocative”.

Facebook har fjernet et billede med forestillingens titel samt et fotografi af Madame Nielsen, der spiller med i forestillingen.

”Jeg synes, at det er ærgerligt, at Facebook på den måde lukker ned for en igangværende diskussion. Jeg tvivler på, at censur og blokering vil fremme dialogen. En dialog, som vi har hilst velkommen og ladet køre på vores side, ” siger Christian Lollike, kunstnerisk direktør på Sort/Hvid.

White Nigger/Black Madonna har premieren d. 30 april. Inspireret af en sand historie, handler den om en kvinde, der er født hvid, men ønsker at leve som sort.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)