Danske jøder er skræmt fra vid og sans

Danske jøder beretter om en hverdag med trusler og hadforbrydelser, fortæller Frederik Vad Nielsen (S), der har modtaget hundredvis af beskeder på sociale medier. Han kræver nu, at terrorlovgivningen i Danmark bliver set efter i sømmene, skriver Berlingske.

”Siden overraskelsesangrebet, som Hamas indledte mod Israel den 7. oktober, har Det Jødiske Samfund i Danmark været præget af utryghed. På bare få uger har Frederik Vad Nielsen modtaget over 400 henvendelser fra danske borgere med jødisk baggrund, der fortæller om jødisk hverdagsliv i Danmark. Et hverdagsliv, der ifølge de mange beretninger byder på både trusler og hadforbrydelser.

’Der har været konflikter mellem Israel og Hamas før, men det, der er sket nu, er fuldstændig enestående uhyggeligt og anderledes. Det er klart, at folk bliver påvirket af det’, siger kommunikationsansvarlig Michael Rachlin.

Ifølge Frederik Vad Nielsen bør terrorlovgivningen kunne bruges til at skride ind over for dem, der billiger terror mod jøder, skriver TV2″.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)