Verdens fjerdestørste bilproducent, Stellantis, påtænker at åbne fem batterifabrikker i Europa og USA inden udgangen af dette årti, oplyser dagens Berlingske.
De statsstøttede medier, herunder Berlingske, følger en redaktionel linje, der skal skabe det indtryk, at Brexit var et økonomisk selvmord.
Det økonomiske ragnarok i Storbritannien, som de fleste danske kommentatorer har forudset og fortsat forudser, er imidlertid ikke blevet til noget.
Tværtimod meddelte Bank of England i maj 2021, at Storbritannien kan se frem til en ekstrem høj økonomisk vækst på hele 7,25 pct. i år.
De mange job i finanssektoren, som man frygtede, London ville tabe, er heller ikke forsvundet, og Storbritannien tiltrækker fortsat udenlandske investeringer. Senest fra bilproducenterne Nissan og Stellantis.
Stellantis’ investering henviser dagens Berlingske til, men udelader omhyggeligt at nævne, at en af de fem fabrikker, Stellantis vil investere i, ligger i Storbritannien:
”Bilkoncernen påtænker selv at åbne fem batterifabrikker i Europa og USA inden udgangen af dette årti. Den ene af fabrikkerne skal ligge i Termoli i Italien, hvor koncernen allerede producerer bilmotorer. Dertil kommer en fabrik i Tyskland og en i Frankrig, som skal drives i samarbejde med olie- og energiselskabet Total”, skriver Berlingskes journalist, Thomas Breinstrup.
Det som Berlingske praktiserer, kaldes på engelsk “cherry picking” – medierne udvælger og formidler kun de fakta, der skal fremme den dominerende politiske dagsorden og fortælling.
De statsstøttede medier kan dog ikke skjule virkeligheden. Og den er, at dommedagsprofetierne om Storbritanniens undergang som en konsekvens af Brexit, ikke holder stik. Læs mere her.
André Rossmann
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)