Danskerne tager på teltferie som aldrig før

Teltferier storhitter blandt danskerne, og salget af telt- og campingudstyr boomer i sommervejret. Ifølge Naturstyrelsen er teltture i den fri natur særligt populære.

Denne sommer sætter vi ikke kun rekord i antallet af solskinstimer. Danskerne tager nemlig på teltferie som aldrig før, og salget af telt- og campingudstyr slår alle rekorder.

– Vi har aldrig oplevet så stor efterspørgsel på telte før. Salget er steget med over 20 procent i forhold til sidste år. Det kunne jo tænkes, at det er det gode sommervejr, som giver folk lyst til at overnatte udendørs, siger Jacob Møller, der er direktør i butikskæden Biltema, som blandt andet specialiserer sig i telte og campingudstyr.

Tager teltet med i naturen

Det ser dog ikke ud til, at de danske campingpladser får meget glæde af danskernes stigende teltkøb. Ifølge tal fra Danmarks

Statistik er antallet af overnatninger på landets campingpladser nemlig faldet med 11 procent siden 2008. Modsat melder Naturstyrelsen om et rekordår for overnatninger i naturen i både shelters og på teltpladserne. I 2018 har 130.000 danskere allerede overnattet på en af Naturstyrelsens 150 større lejrpladser rundt i Danmark.

– Danskerne har virkelig fået øjnene op for, at en nat ude i naturen kan være en oplevelse. Der er stilhed, nærvær og tid til at snakke med venner og familie, siger Mads Jensen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

Også Jacob Møller fra Biltema oplever, at det er overnatninger i den fri natur, kunderne spørger mest ind til.

LÆS OGSÅ:  Aarhus: Knivstik, knytnæveslag i ansigtet, en finger presset i øjet, slag og spark...

– Vi får mange henvendelser fra folk, der skal overnatte i naturen for første gang og derfor har mange spørgsmål. Her handler det ofte om, hvilke soveposer der passer til hvilke temperaturer, hvilke telte der er lette at bære rundt på, og hvordan madlavningen kan foregå, fortæller han.

 

Huskeliste til teltturen

Er man nybegynder på teltferie, er der ifølge Jacob Møller en del ting at huske, særligt hvis overnatningen foregår i den fri natur. Derfor opfordrer han oftest kunderne til at lave en liste over, hvilket udstyr de mangler, så de ikke glemmer noget.

Ifølge ham er der særligt syv ting, du skal huske på teltturen – udover teltet:

– Sovepose og liggeunderlag

– Lommelygte

– Gasbrænder, stormkøkken og køletaske

– Mad og drikke

– Kopper, tallerkner og bestik

– Varmt tøj og praktiske sko

– Toiletpapir og toiletsager

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)