Derfor må Israel vinde krigen mod Hamas

Israels evne til at neutralisere voldelige grupper som Hamas er essentiel i kampen for at bevare stabilitet og sikkerhed – ikke bare i Mellemøsten, men i hele verden. Derfor må Israel vinde krigen mod Hamas, skriver David Akov, Israels ambassadør i Danmark, i Berlingske.

”Massakren 7. oktober er en grum påmindelse om den konstante trussel, som Hamas udgør mod sikkerheden og trygheden for israelske borgere. At vinde en krig mod en terrororganisation er højeste nationale sikkerhedsmæssige prioritet. Som det eneste demokrati i en krigspræget region er det essentielt for Israel at udvise styrke og udholdenhed, så landets borgere kan sikres, og fremtidige angreb forhindres.

Hamas’ greb om magten i Gaza har bidraget til at holde folket i fattigdom og skabt en ustabil situation i den palæstinensiske befolkning. I stedet for regere ansvarligt og promovere velfærd til dets folk har Hamas kanaliseret ressourcer og humanitær nødhjælp til opbygning af dets våbenlagre og infrastruktur for at skabe krig mod Israel.

Så længe Hamas vedbliver med at have magten i Gaza, vil udsigterne for en løsning på konflikten mellem Israel og palæstinenserne være udsigtsløse. Ved at neutralisere Hamas kan Israel svække ekstremistiske elementer og i stedet skabe et miljø, der er mere imødekommende over for diplomatiske indsatser og dialog”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)