Det dumnaive Danmark er dybt skuffet over Biden

Set med danske briller handler et amerikansk præsidentvalg om at vælge en præsident, som vil fremme danske og ikke amerikanske interesser. Dvs. en præsident, som ikke vil brokke sig over, at Danmark sikkerhedspolitisk nasser på USA og NATO. En, som er villig til at købe danske og ikke amerikanske vindmøller. Og en, som ikke har onde hensigter i forhold til Grønland.

Det kan derfor ikke undre, at i november 2020 jublede danske politikere og erhvervsfolk, da de såkaldte progressive amerikanere valgte Joe Biden til USA’s præsident. Den forhadte Trump var væk, og Biden var tilbage “to build back better” (på dansk: fremme dansk dagsorden og varetage danske interesser).

I dag, kun 10 måneder efter Bidens indsættelse, jubler det dumnaive Danmark ikke mere. Biden har skuffet danskerne på alle fronter. Der kommer ikke flere ekstatiske artikler fra de mest prominente danske fans af Biden. Jublen er afløst af den barske virkelighed.

Man kunne tro, at dansk erhvervsliv er lidt kløgtigere end politikerne, men det er ikke tilfældet. I januar 2021 kunne man f.eks. på TV2 Nord læse: ”Nordjyske virksomheder jubler over Biden: – Det er så godt for os”.

10 måneder efter kan Børsen berette, at danske Ørsted er blandt de virksomheder i USA, der protesterer imod, at klimainvesteringerne i USA i henhold til Bidens reformpakke skal finansieres med en højere minimumsbeskatning på mindst 15 pct., hvilket vil ophæve den eksisterende fordel ved en hurtig skattemæssig afskrivning af de kostbare klimaprojekter.

Ørsted protesterer også imod, at Bidens reformpakke både i bogstav og ånd favoriserer amerikansk erhvervsliv. Som det fremgår af reformpakkens navn, Build Back Better, handler det i høj grad om velbetalte amerikanske job. Med andre ord: ”America First”. Og det kan jo ikke være meningen, mener man hos Ørsted, for Danmark har stemt på Biden, så han kunne skabe velbetalte danske jobs.

I Grønland er amerikanerne i gang med en veritabel charmeoffensiv med det formål at udvide det direkte samarbejde mellem USA og Grønland og vinde grønlændernes støtte til USA’s nyetablerede generalkonsulat. ”Det er svært at se det som andet end et ret åbenlyst forsøg på at gå uden om Danmark og købe sig til indflydelse i Grønland. Det er simpelthen ikke respektfuldt over for Danmark, og heller ikke over for Grønland”, mener De Konservatives grønlandsordfører, Rasmus Jarlov.

Tonen er lidt høfligere og den kunstneriske udførelse i Biden-administrationen er en anden end den var under Trump, men USA’s politik i forhold til Danmarks bidrag til NATO eller Grønland er den samme.

Overskrifterne i de konservative amerikanske medier viser med al ønskelig tydelighed, at Biden er en gedigen katastrofe. Nedenfor bringer vi et udpluk af artikler om Bidens fortsatte deroute, som konservative amerikanske medier har bragt i november 2021:

https://24nyt.dk/majority-say-biden-to-blame-for-divided-us/

https://24nyt.dk/president-bidens-average-approval-rating-sinks-to-41-6-percent/

https://24nyt.dk/trump-leads-biden-in-states-lost-to-2020-election/

https://24nyt.dk/majority-say-democrats-build-back-better-act-hurtful-to-economic-recovery/

https://24nyt.dk/more-americans-want-gop-rather-than-democrats-to-control-house-and-senate/

https://24nyt.dk/joe-biden-approval-sinks-to-36-gop-up-8-on-generic-ballot/

https://24nyt.dk/after-less-than-one-year-the-democratic-party-is-in-freefall/

https://24nyt.dk/only-39-of-state-voters-in-battleground-districts-support-build-back-better-agenda/

https://24nyt.dk/nearly-2-3-of-voters-want-joe-biden-to-step-aside-let-another-candidate-run-in-2024/

https://24nyt.dk/poll-biden-is-not-doing-enough-to-address-the-supply-chain-crisis/

https://24nyt.dk/say-goodbye-to-kamala-harris-being-plan-b-to-an-aging-biden/

https://24nyt.dk/democrat-president-joe-bidens-approval-rating-keeps-sinking/

https://24nyt.dk/joe-biden-is-quite-literally-a-joke/

https://24nyt.dk/only-36-percent-of-democrats-want-biden-on-2024-ticket/

https://24nyt.dk/the-great-biden-slowdown/

Samtidig med, at Bidens præsidentskab fortsætter sin voldsomme rutschetur, er Donald Trumps popularitet i Det Republikanske Parti uformindsket. 47 pct. af de republikanske vælgere står klar til at afgive en personlig stemme på Trump, hvis han stiller op til præsidentvalget i 2024. Fortsat stor jubel herfra.

André Rossmann

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)