Døveindsamler stak af med pengeseddel –

Skovvej, Havdrup – Solrød

Kl. 11.10 torsdag anmeldte en 73-årig mand fra Havdrup, at han ved en dagligvareforretning var kommet i kontakt med en udenlandsk kvinde, som samlede ind til døve. Den 73-årige ville gerne give kvinden 100 kr. men havde kun en 200 kronerseddel, som han gav til kvinden, som sagde, at hun ville gå ind i dagligvareforretningen og veksle sedlen til to 100 kronersedler. Kvinden kom dog ikke tilbage, og den 73-årige havde søgt efter hende inde i butikken uden at finde hende. Kort tid efter traf den 73-årige en mand på stedet, som også samlede ind til døve. Den 73-årige tog kontakt til manden, som skyndte sig ind i en bil og kørte fra stedet. Politiet vil gerne i kontakt med de påståede indsamlere, som beskrives som:

A: Mand, sydeuropæisk af udseende, 35-40 år, 165 cm høj, kraftig af bygning, mørk i huden, kort sort hår, talte på et ukendt sprog. Iført sort blazerjakke og mørke bukser. Medbragte indsamlingspapirer.

B: Kvinde, sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170 cm høj, kraftig af bygning, mørk i huden, sort mellemlangt hår og talte et ukendt sprog. Iført: Sort termojakke, mørke bukser og medbragte indsamlingspapirer.

Politiet vil gerne advare borgerne mod personer som tager kontakt uden for dagvarevareforretninger og beder om kontakter til indsamlinger til fx døve personer. Det er ikke usædvanligt, at svindlere bruger godgørenhed og indsamling som påskud til at snyde andre. Hvis du er i tvivl, så bed om at se legitimation på indsamleren og udvis sund skepsis over for indsamlinger hvor det fx udelukkende er muligt at donere kontanter. Er du i tvivl, om det er en svindler eller en reel indsamler, du står over for, så foretag evt. et kontrolopkald til organisationen, som vedkommende samler ind til.

LÆS OGSÅ:  To personer efterlyses

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)