Dom for databedrageri mod ældre

19-årig mand idømt 1 1/2 års fængsel for at bedrage en række ældre borgere for over en halv mio. kr.

 

 

Den unge mand var til tiltalt for at have bedraget 13 ældre borgere, som var blevet narret til at udlevere deres betalingskort, hvorefter han tømte kortene for over 500.000 kr. De ældre var blevet bildt ind, at han kom fra en bank og havde brug for at få udleveret deres kontokort og pinkode for at stoppe misbrug. Efter at han havde fået kortene udleveret, havde han misbrugt dem i en række kontantautomater og butikker.

Det var netop i en af de butikker, han blev stoppet. I en forretning i Rødovre blev en af de ansatte mistænksom og kontaktede politiet, som kort efter kunne anholde manden. Det fandt sted i juli måned og siden har den unge mand siddet varetægtsfængslet.

 

”Den unge mand har misbrugt udsatte medborgeres tillid til at franarre dem deres penge. Det er noget, som myndighederne tager meget alvorligt, og dommen viser, at der bliver udmålt betydelige frihedsstraffe i den type af sager”, udtaler specialanklager Henrik Uhl Ped

 

Sagen mod den 19-årige kørte som en tilståelsessag, og han modtog dommen, da han tidligere på ugen blev idømt halvandet års fængsel.

 

“Sagen her understreger, at der fortsat er grund til at slå fast, at banker og offentlige myndigheder aldrig uopfordret vil bede dig om at udlevere dit kontokort. Hvis du oplever det, så er det et forsøg på svindel”, siger politikommissær Carsten Knudsen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)