Dom i drabssag fra Taastrup – usædvanligt udfald!

19-årig frifundet for drab. Fire unge mænd dømt for vold.

 

I dag afgjorde Retten i Glostrup en sag, hvor to unge blev dræbt med kniv i Taastrup 6. marts 2023. En 19-årig mand var tiltalt for at have dræbt de to unge på 17 og 18 år, men retten vurderede, at selv om der var tale om drab i straffelovens forstand, så var der tale om lovligt nødværge, og derfor blev han ikke dømt for drab.

 

Den 19-årige blev udsat for et overfald, hvor han blev angrebet af de to nu dræbte og flere andre. Fire unge mænd på henholdsvis 18, 19, 20 og 20 år blev dømt for det overfald og blev i dag alle hver især idømt tre måneder fængsel.

 

Den 19-årige var også tiltalt for drabsforsøg, men blev også frifundet for dette. Han blev alene dømt for at være i besiddelse af en ulovlig kniv og blev i dag idømt syv dages fængsel for dette forhold.

 

Senioranklager Cecilie Bak udtaler:

“Anklagemyndigheden havde rejst sagen som drab, og det var retten ikke enig i. Vi vil nu læse dommens præmisser igennem og herfra vurdere, om vi vil indstille sagen til anke. Men når det er sagt, er det, der overskygger alt, at dette er en virkelig tragisk sag. Der er mange ofre – både de unge, der døde, og den unge mand, der stak med kniv.”

LÆS OGSÅ:  53-årig fundet dræbt – politiet beder om hjælp

 

Sagen har været omfattende hos Københavns Vestegns Politi – både i forhold til selve efterforskningen og hos Lokalpolitiet:

“Denne ulykkelige sag har naturligt fyldt ganske meget i lokalmiljøet – og det er en sag, der også har fyldt meget hos os. For at sikre borgernes tryghed har vi haft og vil fortsat have stort fokus på lokalområdet.”, siger vicepolitiinspektør i Lokalpolitiet Danny Ottevanger og slutter:

”Denne sag understreger endnu en gang, hvor alvorlige konsekvenser det kan have, at gå med kniv”

 

Den 19-årige modtog dommen på syv dages fængsel. De fire andre tog betænkningstid i forhold til evt. anke af dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)