Dom i sag om corona-åben skønhedsklinik

Direktør og med-ejer af skønshedsklinik i Roskilde, der gentagne gange holdt åben under corona-epidemien, er hver idømt bøder på 200.000 kroner.

 

En nu 36-årig mand og en 34-årig kvinde, der var hhv ejer og daglig leder af en skønhedsklinik i Roskilde, blev fredag idømt bøder på hver 200.000 kroner.

I starten af 2021 undlod de gentagne gange at holde klinikken lukket i modstrid med de regler, der skulle bidrage til at inddæmme coronosmitten.
I alt var de to tiltalt for ikke at have lukket butikken i 18 tilfælde, hvor politiet kom forbi og konstaterede, at man stadigt holdt åbent for behandlinger.

Desuden var de to personer tiltalt for at være ansvarlige for de hårfjerningsbehandlinger ved hjælp af laser, som klinikken udførte. Klinikken havde ikke registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed, at de udførte de pågældende behandlinger, og der var heller ikke ansat personale med de nødvendige kvalifikationer og autorisation til at udføre arbejdet.

Begge var desuden tiltalt for som hhv direktør og medejer af et firma at have ydet kapitallån til sig selv i modstrid med selskabslovens regler.

Retten i Roskilde straffede dem hver med en bøde på 200.000 kroner samt konfiskation af den laser, der har været brugt ved behandlingerne. De to valgte at tage betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

”Retten har dømt de tiltalte efter anklagemyndighedens påstand. Der er tale om store bøder, som viser sagens alvor i forhold den situation, som samfundet stod i den gang. Vi havde håbet at sagen oprindeligt kunne afgøres som tilståelsessag. Men de tiltalte kunne ikke erkende fuldt ud, og de ønskede i stedet en domsmandssag. Så der har været mange processuelle skridt, der har medvirket til, at sagen først nu har fundet sin afslutning, siger specialanklager Camilla Kragh fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)