Donald Trumps triumftog fortsætter

Donald Trumps triumftog i meningsmålingerne fortsætter. Han har overhalet Joe Biden i de afgørende svingstater, og han er milevidt foran sine nærmeste rivaler i det Republikanske Parti. Trump ligner også en sikker vinder af det Republikanske primærvalg.

Et flertal af de amerikanske vælgere er utilfredse med Joe Bidens politiske kurs på de centrale samfundsområder. Vælgerne er først og fremmest utilfredse med Biden økonomiske politik, ”Bidenomics” – kun 14 pct. mener, at deres økonomiske situation er blevet bedre under Biden, og kun 18 pct. mener, at deres situation bliver bedre, hvis Biden bliver genvalgt i 2024. Vælgerne er desuden utilfredse med den ukontrollerede illegale indvandring og den venstreorienterede woke-bølge på universiteterne og arbejdspladserne. Samtidig er Bidens brede opbakning på tværs af generationer og etniske mindretal ved at svinde ind.

Sidst men ikke mindst er Bidens alder og kognitive evner et problem. 77 pct. af vælgerne synes, at Biden er for gammel ifølge en Reuters/Ipsos-måling fra september 2023. Det tal er endda 65 pct. blandt Bidens egne vælgere, mens kun 39 pct. mener, at Biden er “mentalt skarp” til at kunne udføre sit krævende job.

Blev der afholdt præsidentvalg i USA i dag, ville Donald Trump vinde i 7 såkaldte svingstater, herunder Arizona, Georgia, Michigan, Nevada og Pennsylvania, som Biden vandt i 2020.

Eftersom Biden ligger lavt i meningsmålingerne på de fleste områder, går Demokraternes valgstrategi ud på at bruge retsvæsenet og falske anklager til at forhindre Trump i at blive genvalgt i nov. 2024. Trump er p.t. tiltalt for 91 påståede kriminelle handlinger, herunder landsforræderi, valgsvindel, afpresning, bestikkelse og forfatningsbrud. I flere delstater forsøger Demokraterne desuden at fjerne Trump fra stemmesedlerne og dermed forhindre vælgerne i at stemme på ham. Men stik imod Demokraternes forventning styrkes Trump af de mange tiltaler og straffesager, som er med til at mobilisere de republikanske vælgere, idet de opfatter retssagerne som politisk motiverede. For Demokraterne kan mene om Trump, hvad de vil, men det er vælgerne i USA, der bør afgøre landets politiske fremtid og ikke de Demokratisk udpegede anklagere og dommere, mener vælgerne.

Skulle Trump stik mod forventning havne bag tremmerne, vil han i henhold til amerikansk lovgivning fortsat kunne stille op til næste års præsidentvalg. En præsidentkandidat i USA skal nemlig ikke opfylde mange andre krav end at være mindst 35 år og være født i USA. Uanset at flere af staterne kræver en ren straffeattest for at stille op til valg, gælder det ikke føderale valg. Vinder Trump valget, mens han er i fængsel, bliver han løsladt, taget i ed som 47. præsident og vil kunne benåde sig selv og sine støtter.

Flere Republikanske aktivister og organisationer er i gang med at forberede Donald Trumps mulige magtovertagelse i Washington. Planen er, at regeringen og centraladministrationen i løbet af 6 måneder skal drænes for ”the swamp”, dvs. alle de venstreorienterede, Biden-venlige bureaukrater, som har gjort alt for at sabotere præsidenten, og som fortsat har ét fælles mål: stække det Republikanske Partis magt og indflydelse i det amerikanske samfund og indføre en totalitær socialistisk formynderstat i USA efter skandinavisk forbillede.

Vinder Trump præsidentvalget i 2024, har han et langt regnskab at gøre op med de mange politiske modstandere, som har undergravet og fortsat undergraver retsstaten for at få ram på ham. Og han har allerede ved flere lejligheder signaleret, at Demokraterne kan regne med en republikansk ”payback time”.

Republikanerne har allerede indledt en officiel undersøgelse af, om der er grundlag for en rigsretssag mod Joe Biden, idet de mener, at Bidens korrupte søn, Hunter Biden, gennem sine udenlandske forretningsaktiviteter har solgt adgang til sin indflydelsesrige far. Sagen mod Hunter Biden og muligvis andre medlemmer af Bidens familie vil få stor opmærksomhed frem til præsidentvalget i nov. 2024 og vil uden tvivl svække Joe Bidens chancer for genvalg.

Hvis præsidentvalget stod mellem Donald Trump og Joe Biden, ville Trump efter al sandsynlighed vinde, viser en analyse fra FiveThirtEight. Der er mange – ikke mindst i Danmarks Biden-venlige establishment, medier og kommentariat – der i deres naivitet havde håbet, at Donald Trump var fortid i amerikansk politik. Men i stedet må de indstille sig på, at Trump er på vej tilbage som USA’s kommende præsident.

André Rossmann

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)