Dum, dummere, den forstyrrede dansker

Hold på hat og briller. Vi skal indstille os på, at vi kan få fire år mere med Donald Trump som USAs præsident. Det bliver en endnu vildere forstyrrelse af det vestlige sammenhold, end vi allerede har set”, klager Berlingskes debatredaktør, Pierre Collignon.

Men hvad betyder ”forstyrrelser af det vestlige sammenhold” set med Collignons danske briller?

Det er en forstyrrelse af det vestlige sammenhold, når Trump ikke vil finde sig i, at Danmark konsekvent nægter at betale 2 pct. af BNP til NATO og bliver ved med at sende regningen til USA.

Det er en forstyrrelse af det vestlige sammenhold, når Trump ikke vil finde sig i, at Danmark får leveret amerikanske sikkerhedsgarantier, men nægter at trække sin del af læsset.

Det er en forstyrrelse af det vestlige sammenhold, når Trump ikke vil finde sig i, at Danmark modarbejder USA’s sikkerhedspolitiske interesser i Grønland, selv om det reelt er USA, der garanterer Grønlands tilknytning til Danmark.

Det er en forstyrrelse af det vestlige sammenhold, når Trump ikke vil finde sig i, at Danmark deltager i Instex for at omgå USA’s sanktioner mod præstestyret i Iran.

Det er en forstyrrelse af det vestlige sammenhold, når Trump kritiserer Danmark for, at landet stemmer imod USA’s ven, Israel, i både FN og EU-regi.

Det er en forstyrrelse af det vestlige sammenhold, når Trump kræver, at europæerne (herunder danskerne) selv løser konflikter på Europas dørtrin i stedet for at bede USA om hjælp.

Collignon bør tage en tudekiks, for alt tyder på, at der kommer 4 år mere med nye realiteter og forstyrrelser fra den gode præsident Trump. Det ser vi frem til.

André Rossmann

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)