Efterlysning i forbindelse med biljagt

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med flere personer, der blev involveret i en eftersættelse på Djursland torsdag eftermiddag.

En lokalbetjent fra Rønde blev torsdag kl. 12.37 opmærksom på en bil på Parkvej i Mørke, og han ønskede at tale med føreren af bilen, som han mistænkte for at være narkopåvirket. Føreren af bilen ønskede dog ikke at tale med politiet og forsøgte at stikke af fra stedet.

I den forbindelse påkørte føreren en sort Ford Focus Stationcar (formentlig årgang 1999-ca. 2005), da han kørte frem for ubetinget vigepligt ved Ebeltoftvej. Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med føreren/ejeren af denne bil.

Lokalbetjenten tilkaldte assistance fra øvrige patruljer og fortsatte eftersættelsen i retning mod Rønde. I Rønde kørte bilen fra Ceresvej ud på Hovedgaden, hvor føreren kørte frem for ubetinget vigepligt og foretog et højresving. I samme øjeblik kom en grøn skraldebil kørende, og føreren af skraldebilen bremsede hårdt op og undgik med nød og næppe at påkøre bilen. Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med føreren af den grønne skraldebil.

 

Flere tæt på at blive påkørt

Føreren fortsatte ad Hovedgaden og ville dreje til venstre lige før Danmission Genbrug, men ramte ved siden af og kørte i stedet ind i en mur. Lokalbetjenten kørte herefter op på siden af bilen og ville anholde føreren, der dog fik sat bilen i bakgear og bakkede ind i en Suzuki, der kom kørende på Hovedgaden, og også var tæt på at bakke ind i hvad der formodes at være den samme skraldebil, der kort forinden havde udgået en kollision.

LÆS OGSÅ:  Politiet: Folk måtte springe for livet

Herefter satte føreren atter bilen i gear og fortsatte, ifølge vidner på stedet, imod færdselsretningen og op på fortovet, hvor han, ifølge vidnerne, var tæt på at påkøre flere personer, herunder to ældre kvinder. Politi vil meget gerne i kontakt med alle de personer, der var tæt på at blive ramt.

Kort efter blev bilen bragt til standsning på Birkvej i Rønde, hvor de to personer i bilen blev anholdt. Der er tale om to mænd på 22 og 24 år fra lokalområdet.

Østjyllands Politi har allerede været i kontakt med flere vidner og med kvinden, der kørte i Suzuki’en, men politiet vil meget gerne i kontakt med de øvrige personer beskrevet ovenfor.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.