Eksplosion i konkurser

Mens konkursprocenten har været lav i hele 2020, starter 2021 med en eksplosion af nye konkurser. I januar 2021 gik 981 virksomheder konkurs. Det er en stigning på 114 % i forhold til januar sidste år. Det viser konkursstatistikken fra data- og analysevirksomheden Bisnode.

Kigger vi på hele 2020 faldt antallet af konkurser med 33,3 %, hvorimod 2021 starter med en stigning på 114 %. “En rigtig god opbakning til dansk erhvervsliv har fået mange virksomheder til at undgå konkurs som følge af corona-krisen. Men med den seneste nedlukning ser det nu ud til, at mange virksomheder må give op,” udtaler Christian Anders Elkjær fra Bisnode Danmark.

Nedgang i Sverige, halvering i Norge

Sverige oplevede en stigning på 4 % for hele 2020, men oplever nu et fald på 11 % i antallet af konkurser i januar 2021. I Norge faldt antallet af konkurser med 10,3 % i 2020, og i januar 2021 oplevede man en nedgang på hele 49,2 %.

 

Udsatte brancher

Det høje antal konkurser viser sig i flere brancher. Den branche, der oplever den højeste stigning i antallet af konkurser, er “Finansiering og forsikring”. Her gik 212 virksomheder konkurs, hvilket er en stigning på hele 226 % sammenlignet med januar sidste år. Branchen “Engros- og detailhandel: reparation af motorkøretøjer og motorcykler” oplevede en stigning på 100 % i forhold til sidste år, og »Bygge og anlæg” steg med 70 %. Den branche, der nok er mest påvirket af nedlukningen er »Overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed«. Her steg antallet af konkurser med 70 % fra januar sidste år til januar i år.
LÆS OGSÅ:  Dramatisk stigning i antallet af konkurser i Danmark – fald i Norge og Sverige

Antallet af konkurser stiger i hele landet

Den største stigning i konkurser blev registreret i Region Midtjylland med 156 % flere konkurser end januar sidste år. Region Hovedstaden følger efter med en stigning på 111 % og Region Sjælland med 95 %. Den mindste stigning er at finde i Region Syddanmark med 56 % og Region Nordjylland med 61 %.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)