El Paso opstiller en Potemkin-kulisse for Biden

For første gang siden han blev amerikansk præsident har Joe Biden søndag besøgt grænsen mellem USA og Mexico. Formålet var at vise handlekraft i et af de mest politisk betændte spørgsmål i USA: immigration. Her beskylder Republikanerne Biden for ikke at håndhæve immigrationsreglerne og for at have brudt præsidentens forfatningsmæssige pligt til at forsvare USA mod en invasion gennem føderale love.

Op til Bidens besøg i byen El Paso har myndighederne fjernet hjemløse og flygtninge fra de områder, som Bidens kortege har kørt igennem. Der var tale om en veritabel Potemkin-kulisse, der havde til formål at dække over de rystende forhold, som man ikke ønskede at vise Biden.

Udtrykket ”Potemkin-kulisse” opstod ellers i 1787 under kejserinde Katarina 2. den Stores besøg i de nyerobrede russiske områder ved Sortehavets nordkyst. For at imponere kejserinden og hendes gæster med en fremskreden kolonisering af området havde Katarinas minister Grigorij Potjomkin opstillet landsbykulisser, der på afstand skulle ligne virkelig beboelse, men som var fake. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)