Elforbrugerne snydes for millioner

Det danske elmarkedet ligner det vilde vesten. Forbrugerne bliver viklet ind i både uklare og unødvendigt dyre aftaler med elselskaber, som i mange tilfælde endda overtræder loven på en række områder, skriver Anja Philip, der er formand i Forbrugerrådet Tænk, i Berlingske.

”Det er bl.a. selskaber, som opkræver ulovlige gebyrer og er blevet politianmeldt for ulovlig markedsføring, samt selskaber, der ulovligt tilbageholder tidligere kunders penge. Vi taler sammenlagt om flere hundrede millioner kroner, som forbrugerne er blevet snydt for over årene.

Udfordringen er, at vi som samfund kun har ringe muligheder for faktisk at komme problemerne til livs. Flere selskaber har adskillige politianmeldelser og lovovertrædelser bag sig, men vi kan se, at de blot skifter navn eller sælger kundeporteføljen videre til et andet selskab, som kan bedrive en lignende problematisk praksis. Det får de lov til, fordi tilsynsmyndighederne ikke har gode nok muligheder for at sanktionere dem.

Det er i sidste ende et politisk ansvar at sætte rammerne for markedet, så det er gennemsigtigt og sikkert, og hvor forbrugerne er beskyttet. Og det kan vi konstatere, at de ikke er i dag”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)