Eliten dyrker unges kønsskifte som cool

Danske medier og kendisser dyrker børns og unges kønsskifte som cool og modigt. DRs kanaler, Vi Unge, Femina og flere andre markedsfører det sådan. Den ulykkelige eller oprørske teenagepige får at vide at lykken venter for enden af LGBT-regnbuen – i T’et, i transkønnet. Drengen, der finder lykken i et pigenavn og de fineste prinsessekjoler, fortælles der også om, skriver Dorte Toft i Berlingske.

”Skabelonen ligger fast: Så ulykkelige var de før, så lykkelige blev de efter. I ryggen har journalisterne ikke blot fagfolk og translobbyister, men også kendte som for eksempel tv-værten Sofie Linde og Helle Thorning-Schmidt. Disse velmenende aktører ser den kraftige stigning i antallet af teenagepiger, der vil skifte køn, som et fremskridt – en øget frihed.

Der ses ingen kobling til dokumentation af øget mistrivsel især blandt piger. Ingen eftertænksomhed, selv om der blandt unge med kønsubehag er kraftig overrepræsentation af dem, der også slås med andet – herunder med autisme, ADHD, spiseforstyrrelser, depression, selvskade og traumer efter overgreb. Uro over seksuel tiltrækning af eget køn ses også hyppigt”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)