En konkurs kan ramme os alle sammen

Artiklen er sponsoreret.

Medierne skriver ofte om konkursramte firmaer, da det kan have en betydningsfuld nyhedsværdi, især hvis der er tale om et stort selskab med mange medarbejdere. Når en virksomhed er nødt til at lukke, fordi pengekassen er tom, rammer det nemlig ikke bare virksomhedsejeren, men også eventuelle ansatte, samarbejdspartnere, kunder og leverandører med flere. Nogle gange rammer det særligt hårdt i virksomhedens lokalområde, mens lukningen andre gange kan påvirke et meget større område, måske ligefrem hele landet, hvis konkursen også berører flere eller alle underafdelinger.

Er du virksomhedsejer og er den økonomiske situation blevet så alvorlig, at eksistensgrundlaget er borte, så bør du kontakte en konkurs advokat. Ikke bare for din egen skyld, men også for alle os andres…

Lad fornuften sejre

Måske er det fristende at sige til sig selv, ”nu kan det også være lige meget, jeg har gjort hvad jeg kunne”. Men for alle involverede er det vigtigt, at du som ejer og den økonomisk ansvarlige tager den fornuftige beslutning at tage den svære kontakt til konkursadvokaten. Har du været under pres i længere tid i forsøget på at finde en måde at holde liv i firmaet, så kan det måske ligefrem føles som en lettelse at kaste håndklædet i ringen og tale med en advokat. En specialist i hele konkursprocessen kan være med til at minimere den uheldige situation for alle involverede, samt sikre at gældende lovgivning overholdes.

Brug for at snakke?

Det er ikke unormalt, at en konkurs kan medføre stress og/eller depression. Måske har du som den øverste ansvarlige længe kæmpet med at undgå en lukning, hvilket måske har medført søvnløse nætter? Overvej derfor at tale med en psykolog om, hvordan du har det. En fornuftig samtale med en, der kan vise forståelse og stille de rigtige spørgsmål, kan give dig ro og hjælpe med at få alle tanker og følelser til at falde på plads.

Livet fortsætter

Der er lys for enden at tunnelen, som man siger, når alting ser mørkt ud. Så uanset hvor hårdt du og andre bliver ramt, så går livet videre helt af sig selv. Har du handlet fornuftigt og truffet de nødvendige, men sikkert meget svære, valg undervejs i konkursforløbet, er der sandsynligvis ikke meget mere, du kunne have gjort. Er din samvittighed ren, kan du hjælpe dig selv ved at tænke fremad og ikke glemme, hvad du har lært af dine dyrt købte erfaringer.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)