Er Aarhus en krigszone? 20 stikvåben, 13 slagvåben, 10 peberspray, en skarpladt pistol, to skudveste og to stikveste…

Foto: Rigspolitiet

Politiet fastholder pres i visitationszone Østjyllands Politi har de seneste uger været ekstra synlige på gaden i visitationszonen i Aarhus med både kørende og gående patruljer. I løbet af de første tre uger visitationszonen har eksisteret, har patruljer fra Østjyllands Politi foretaget 369 visitationer og ransaget 63 biler.

Visitationszone
Foto: Østjyllands Politi

Der er beslaglagt 20 stikvåben, 13 slagvåben, 10 peberspray, en skarpladt pistol, to skudveste og to stikveste.

”Vi ser desværre, at vi bliver ved med at finde våben hos de kriminelle, og at der fortsat sker sammenstød mellem de to grupperinger. Derfor fortsætter vi selvfølgelig også vores indsats med at patruljere massivt i området og ransage og visitere de bandekriminelle, når vi møder dem,” siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen.

LÆS OGSÅ:  Straksdom for pistol på uddannelsescenter i Hvidovre

 

Fire personer varetægtsfængslet

Der bliver løbende foretaget anholdelser i visitationszonen, og indtil videre er fire personer med relation til bandemiljøet blevet varetægtsfængslet. Samtidigt er politiets efterforskere i fuld gang med at analysere spor og samle beviser med henblik på at få flere fængslet.

”Vi arbejder dag og nat for at skabe tryghed i området og få så mange våben og kriminelle væk fra gaden som muligt. Og jeg garanterer, at vi bliver ved med at holde presset på banderne, ” siger Klaus Arboe Rasmussen.

Den mobile politistation vil fortsætte med at holde i visitationszonen om eftermiddagen. Her kan borgerne kigge forbi og få en snak med betjentene om både konkrete og generelle bekymringer.

LÆS OGSÅ:  Politiet offentliggør foto fra røveri: Efterlyser to mænd med "mørk hud"

Visitationszonen gælder foreløbigt til og med mandag den 18. marts. På mandag vil Østjyllands Politi tage stilling til, hvorvidt zonen skal forlænges.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb