Er det dyrt at omregistrere en bil?

Når du skal sælge eller købe en bil, skal den omregistreres, så den nye ejer bliver registreret som ejer af bilen. I dag kan det gøres på flere måder, hvorfor man ikke længere er afhængig af at kunne møde op på en af Motorstyrelsens motorekspeditioner.

Selvom det faktisk er ganske nemt at omregistrere en bil, er det desværre ikke gratis. Prisen er dog ikke høj, hvorfor det næppe vil være noget, der vælter budgettet i forbindelse med en bilhandel. Dog har det ikke én fast pris at foretage et ejerskifte på et køretøj.

Prisen afhænger af metoden

Som angivet tidligere, er det muligt at foretage et ejerskifte på flere forskellige måder i dag. Det hele kan nemlig klares digitalt, hvorfor der ikke er behov for at møde op på en motorekspedition.

Derimod kan man klare omregistreringen fra Skattestyrelsens hjemmeside eller via appen Ejerskifte. Begge dele er ganske nemt, men mange vælger sidstnævnte, da man dermed kan gennemføre hele omregistreringen med telefonen.

Men hvad koster det, så?

Beslutter du dig for at klare omregistreringen via enten Skattestyrelsens hjemmeside eller via Ejerskifte-appen, er prisen på kun 340 kroner.

Derfor er der ingen grund til bekymring over, hvad det koster, og om det kan få handlen til at bryde sammen, for hvad koster omregistrering af bil i forhold til de øvrige omkostninger forbundet med handlen?

Prisen er selvfølgelig en af de faktorer, der har medført, at de fleste i dag bruger enten hjemmesiden eller appen, når de skal omregistrere et køretøj. Det er dog ikke alle, der foretrækker det – og vil man klare ejerskiftet med personligt fremmøde, er prisen en anden.

Hvad er prisen på en motorekspedition?

Vil du helst klare omregistreringen på en af Motorstyrelsens motorekspeditioner, er dette fortsat muligt, selvom det ikke længere er nødvendigt.

Vælger du denne løsning, er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er nær så billigt, som hvis du havde bruger hjemmesiden eller appen. Prisen hos en af Motorstyrelsens motorekspeditioner lyder nemlig på 380 kr.

Derudover bliver man også pålagt at betale et gebyr på yderligere 200 kr.  personligt fremmøde. Den samlede pris hos en af motorekspeditioner ender derfor med at løbe op i 580 kr.

Du kan også bruge en nummerpladeoperatør til at foretage et ejerskifte på et køretøj. Også her vil prisen dog være højere, end ved brug af enten app eller hjemmesiden. Priserne varierer fra operatør til operatør, men starter dog på 380 kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)