Er du hjemme i påsken? Så vær en god nabo og kig efter kvarteret i helligdagene

For den enkelte er der ganske få og små opgaver forbundet med at være nabohjælper. Men indsatsen kan gøre en stor forskel i forhold til, om en indbrudstyv vælger området fra.

 

18.801. Så mange aktive nabohjælpere er der i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, som er med til at passe godt på boligområdet, og som dermed mindsker risikoen for indbrud.

 

Er du selv hjemme i påskedagene?
Så vær en god nabo og kig efter kvarteret.

 

For den enkelte er det ganske få og små opgaver. Men indsatsen kan gøre en stor forskel i forhold til, om en indbrudstyv vælger området fra.
Små ting kan gøre, at ferietomme boliger på vejen ser beboede ud. Detaljer som en bil i garagen og en tømt postkasse kan overbevise tyven om, at der nok er nogen hjemme – og dermed mindsker man risikoen for indbrud.

 

På samme måde er det en god idé at sige ’hej’ til borgere i kvarteret, du ikke kender – og spørge, om de har brug for hjælp. For tyvens største frygt er at blive genkendt.

 

Du tilmelder dig Nabohjælpsordningen via en app, der er gratis, og som kan downloades i App Store eller i Google Play.
På denne måde kan du være sikker på, at du udelukkende deler oplysninger med naboerne, og du kan aftale, hvornår de kigger efter din bolig, og hvornår du kigger efter deres.

LÆS OGSÅ:  Færre ofre for indbrud anmelder til politiet

Rejser du selv væk? Gode råd inden du pakker kufferten…

Vent med at fortælle om ferien på sociale medier, til du er kommet hjem igen
Et foto på Facebook, Instagram og andre sociale medier, mens ferien står på, er det samme som at fortælle indbrudstyven, at din bolig er alene hjemme.

Er din stue et udstillingsvindue?
Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?
Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.
Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

Er der mon nogen hjemme?
Lidt opvask i køkkenet, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie – og kan gøre, at tyven fravælger dit hjem.

Hvor kigger tyven efter værdierne?
Rigtig mange borgere opbevarer smykkerne i soveværelset og på badeværelset. Det ved tyven, hvis han kommer på besøg. Vær derfor kreativ og find alternative gemmesteder til værdierne.

Hjælp ikke tyven med at bryde ind

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.
Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med. Mere avanceret værktøj skal der ikke til.
Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

LÆS OGSÅ:  Nyudvævnte Nabovenner forebygger indbrud i vinterferien

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)