Et stik og et tilbud om rygestop

3 ud af 4 rygere i København vil gerne stoppe, og Københavns Kommune har gode resultater fra sine rygestop-kurser. For at hjælpe endnu flere, bliver københavnerne nu tilbudt hjælp til rygestop, når de vaccineres mod COVID-19.

Langt størstedelen af de københavnere, der ryger, vil gerne af med deres afhængighed. Tal fra den Regionale Sundhedsprofil viser, at det er et ønske hos 3 ud af 4 der ryger i byen. Og med professionel hjælp har de størst chance for succes. Derfor vil Københavns Kommune efter inspiration fra Region Sjælland nu benytte den igangværende vaccination mod COVID-19 til at komme i kontakt med flere københavnere, som ønsker hjælp til rygestop.

– Rygning er et af de største sundhedsproblemer, vi har, og derfor skal vi hjælpe dem der gerne vil kvitte smøgerne. Vaccinationsstederne er en mulighed for at møde nogle af de københavnere, som ikke kender kommunens mange rygestop-tilbud. Og så kan man tage imod tilbuddet, hvis man har lyst, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Alle mennesker kan blive syge af corona, men forskning indikerer, at personer, der ryger, kan være særligt udsatte, da rygning kan påvirke sygdommen negativt.

Gode erfaringer

8 ud af 10 deltagere på kommunens rygestop-kurser bliver røgfri, og det understreger vigtigheden af at få gjort så mange som muligt opmærksom på kommunens tilbud.

Region Sjælland har i flere måneder henvist borgere til Stoplinien i forbindelse med vaccination mod COVID-19, og erfaringerne er gode.

LÆS OGSÅ:  Netto, føtex og Bilka gemmer tobakken væk

– Stoplinien står klar til at hjælpe alle, der gerne vil stoppe med at ryge eller bruge andre nikotinprodukter. Mange, vi taler med, har haft lyst til at stoppe med at ryge i længere tid, men det er tit svært at tage det første skridt. Vi ved fra indsatsen i Region Sjælland, at tilbuddet om gratis hjælp til rygestop i forbindelse med COVID-19 vaccination ofte er den fremstrakte hånd, der styrker motivationen til at tage det første skridt, fortæller leder af Stoplinien, Nina Krogh Larsen.

Fra i morgen 1. juni gør medarbejdere i vaccinationscentrene venligt interesserede borgere opmærksomme på, at de kan få gratis hjælp til rygestop, hvis de ønsker det. Og medarbejderne kan bistå med at etablere en konkret henvisning. De starter på Københavns vaccinations-steder i Bellacentret og i Øksnehallen, og senere vil de også besøge byens teststeder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)