EU opfører sig som en mafia efter det franske valg: Juncker og Mogherini lykønsker Macron

Det har hidtil været en uskreven lov, at EU ikke blander sig i medlemslandenes lokale valg, hvilket i øvrigt siger sig selv.

Men reglerne gælder ikke længere.

Jean Claudes Junckers helt uhørte første tweet efter det stod klart, at centristen Macron skal møde Le Pen i det afgørende valg den 7. maj. Senere ønskede han direkte Macron “held og lykke”

EU kommissionens præsident, Jean Claude Juncker, og EU’s udenrigsminister, den gamle eurokommunist Federica Mogherini, lykønskede nemlig oven på førsterundevalget i Frankrig i går i aftes ifølge flere uafhængige medier den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron og ønskede ham tilmed held og lykke til det endelige valg mod Marine le Pen den 7. maj. Det samme gjorde adskillige andre EU-topembedsmænd på deres twitter-konti.

Adskillige medier forklarer denne meget upassende og helt uhørte indblanding i et valg hos et medlemsland, som en reaktion på, at den amerikanske præsident Donald Trump har gjort det samme for le Pen. En upassende indblanding Trump er blevet kritiseret for, men som Obama ikke blev tilsvarende kritiseret for, da han sidste sommer personligt opfordrede briterne til at stemme nej til Brexit.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Det er EU, der er gået galt!

Nigel Farage har tidligere udtalt, at EU-toppen opfører sig som en mafia. Briten må siges at have fået ret i sin karakteristik.

 

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb