EU på vej til at udvide med en kapitalmarkedsunion

Det er tid til forandring. Vi har brug for en kapitalmarkedsunion, der kanaliserer Europas enorme opsparing ind i morgendagens vækstmotorer, skriver Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen, Charles Michael, formand for Det Europæiske Råd, Christine Lagarde, formand for Den Europæiske Centralbank, Werner Hoyer, formand for Den Europæiske Investeringsbank og Paschal Donohoe, formand for Eurogruppen, i Børsen.

”Vi må se at komme væk fra det nuværende kludetæppe af nationale rammer og underudviklede kapitalmarkeder, så vi kan udnytte deres fulde potentiale. Det vil styrke EU som investeringsmål og gøre euroen endnu mere attraktiv som valuta.

EU har allerede taget en række afgørende skridt til at skabe et indre marked for kapital. Ikke desto mindre må vi øge vores indsats og vores ambitioner for at fjerne de resterende hindringer for grænseoverskridende finansiering og bane vej for en mere omfattende harmonisering.

Vi har gjort bemærkelsesværdige fremskridt hen imod Europas finansielle integration i løbet af de sidste to årtier, men det er på tide, at vi er mere ambitiøse. En egentlig kapitalmarkedsunion er inden for rækkevidde”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)