FARVEL! Fængselsstraf og udvisning

– Ølbycenter, Køge

Kl. 09.27 torsdag fik politiet en anmeldelse om en udenlandsk mand, der med et stykke papir i hånden antastede forskellige personer i Ølbycenter ved butikkerne og på en nærliggende parkeringsplads. Ifølge anmeldelsen tiggede manden om penge.

Politiet kørte til området og så en mand kontakte en tilfældig kvinde, der blev bedt om penge samtidig med, at manden viste et stykke papir frem.

Manden viste sig at være en 28-årig mand fra Rumænien, der var i besiddelse af et stykke papir med en engelsk tekst, hvoraf det fremgik, at han tiggede penge.

Rumæneren blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om betleri, der kan straffes med fængsel indtil seks måneder. Ifølge lovgivningen anses det som en skærpende omstændighed, at betleriet foregår i en gågade, ved stationer, i eller ved supermarkeder eller i offentlig transportmidler.

Efter afhøring til sagen med assistance fra en tolk vurderede anklagemyndigheden, at rumæneren skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

I grundlovsforhøret erkendte den 28-årige rumæner sig skyldig og blev straks idømt 14 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år. Rumæneren blev straks anbragt hos Kriminalforsorgen til afsoning af den idømte frihedsstraf, inden han senere skal udvises af Danmark.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)