FARVEL! Indvandrer udvist for vanvidskørsel

30-årig mand udvist i 12 år og idømt 1 år og 9 måneders fængsel for hashpåvirket vanvidskørsel, som medførte en alvorlig trafikulykke i Ballerup

Den 30-årige mand var tiltalt for at have kørt mellem 103 og 122 km/t på en vej i Ballerup, hvor man max. må køre 50 km/t. Med høj hastighed påkørte han en forankørende bilist, som blev alvorligt kvæstet med blandt andet hjertestop og brækket ryg. Under ulykken var den 30-årige påvirket af hash og var på grund af sygdom meddelt et lægeligt kørselsforbud. Efter ulykken blev han anholdt af politiet, og i den forbindelse talte han nedsættende og truede en af politifolkene.

Retten vurderede, at den 30-årige havde overtrådt et større antal paragraffer i straffeloven og færdselsloven – og derfor blev den 30-årige idømt et år og ni måneders fængsel og udvist af Danmark i 12 år, da dommen faldt i går.

”At sætte sig bag rattet og køre så hurtigt, når man er er påvirket af hash og ovenikøbet har fået at vide af sin læge, at man ikke må køre, er det netop vanvittigt. Når ens vanvidskørsel så ender i en alvorlig trafikulykke, så er det helt på sin plads at straffen er hård,” siger anklager Robert Rafn.

Bilen som den 30-årige kørte i blev konfiskeret. Efterfølgende blev sagen anket til landsretten.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)