Fem muslimer dømt for dobbeltdrab i Herlev – medier kalder morderne for “svenskere”

Efter omfattende efterforskning og tæt samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og en række svenske myndigheder er fem unge svenske mænd her til eftermiddag blevet idømt mellem 20 års fængsel og fængsel på livstid.

Der er tale om fe mmuslimske mænd med somalisk baggrund, men en række danske medier omtaler ikke desto mindre de dømte som “svenskere”, fordi de har fået tildelt svensk statsborgerskab.

De fem unge svenske mænd var tiltalt for den 25. juni 2019 kl ca. 17:50 at have dræbt to rivaliserende svenske med automatvåben på offentlig vej. Trods at alle de implicerede var svenske statsborgere, skete drabene i Sennepshaven i Herlev.

På baggrund af intensiv efterforskning, kunne dansk politi få dage efter drabet anholde en af de nu dømte i en lejlighed i Aarhus, og efterfølgende blev de øvrige nu dømte anholdt af svensk politi på Københavns Vestegns Politis foranledning og udleveret til Danmark.

Markant signal

”At det relativt hurtigt lykkedes at identificere og anholde gerningsmændene, skyldes rigtig godt efterforskningsarbejde og et endog meget tæt samarbejde mellem politi og anklagemyndighed på begge sider af Sundet,” siger senioranklager Rasmus Kim Petersen og fortsætter.

Selv om der var tale om et opgør mellem to svenske bander, har Retten i Glostrup vurderet, at de fem tiltalte også kunne dømmes efter den særlige bandeparagraf 81a. I den forbindelse udtaler senioranklageren:
”Dommen sender et markant signal til svenske bandekriminelle om ikke, at tage deres konflikter med til Danmark.”
Forskellen i straf til de fem dømte skyldes, at to af gerningsmændene var under 18 år, da de begik deres forbrydelse. I henhold til dansk lov kan de derfor maximalt idømmes 20 års fængsel. Det er første gang i Danmark, at der er udmålt en så langvarig straf til gerningsmænd, der var under 18 år på gerningstidspunktet.
De dømte blev samtidig idømt udvisning af Danmark for bestandigt, når deres afsoning er afsluttet.Alle fem dømte ankede dommen.

De tre livstidsdømte er fæøgende: 20-årige Mansor Abdi Ismail, 25-årige Benjamin Owusu Afriyie og 22-årige Mohamed Abdigahni Ali.

LÆS OGSÅ:  Drabsmand brugte cykel under flugten

De to mænd, som er idømt 20 års fængsel er:  Abraham Abdul-Kader på 19 år.  og 18-årige Mohammad Oad på 18 år.

En af de dømte er tidligere dømt for vold og for at have tisset på sit offer.

Hvad mener du? Bør de dømte mordere omtales som “svenskere”? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder, og del meget gerne artiklen på Facebook.

24NYT skriver ALTID etnisk baggrund, når den er os bekendt. Vi modtager ingen mediestøtte. Du kan støtte vores journalistisk ved at klikke her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)