Fem unge mellem 14 og 15 år anholdt i sag om røveri

Fem unge mellem 14 og 15 år er anholdt på baggrund af omfattende efterforskning. En af de unge er blevet varetægtsfængslet.

 

De fem unge blev anholdt på baggrund af et røveri mod tre unge søndag aften den 7. maj i Herlev. Straks derefter blev der igangsat en omfattende efterforskning, som i går førte til anholdelse.
”De fem er en gruppe af utilpassede unge, som vi i politiet har haft stor opmærksomhed på de sidste par måneder”, siger politikommissær og leder af lokalpolitiet i Herlev, Lars Jørgensen

Kort før røveriet, blev en af de unge mistænkte dømt for vold, røveri og vidnetrusler mod en 14-årig dreng i Herlev. Det overfald fandt sted i slutningen af februar 2023 og på baggrund af efterforskning, kunne politiet kort efter anholde flere mistænkte i den sag. Sagen er sidenhen anket.

Det er relativt sjældent, at så unge bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men på grund af den tidligere dom og risiko for gentagelse, blev en af de anholdte – en 15-årig dreng – her til formiddag fremstillet i retten i Glostrup. Drengen blev varetægtsfængslet i fire uger.

”Efterforskningen fortsætter efter dagens fængsling, og vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen eller lignende sager”, siger Lars Jørgensen.

Indsatsen i forhold til gruppen af mistænkte og de forurettede sker i meget tæt samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og Herlev Kommune.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)